Landstede Volleybal boekt tweede zege

Zwolle – Landstede Volleybal heeft zaterdag haar tweede zege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Prins/VCV in Veenendaal was de ploeg van Harry van den Brink ruim binnen het anderhalve uur klaar: 0-3. De Zwollenaren speelden met veel meer overtuiging en maakten vooral minder fouten dan vorige week. Voor Prins/VCV was Landstede Volleybal duidelijk een maatje te groot, de setstanden waren 23-25, 21-25 en 18-25.

“Deze overwinning is wel heel erg welkom na zo’n wedstrijd als die van vorige week”, laat Harry van den Brink weten. “Toen was het duidelijk niet goed en dat hebben we deze week in de training aangepakt. Er is scherp getraind en de arbeidsintensiteit hebben we verhoogd. Dat heeft geresulteerd dat vandaag niet iedereen even fris aan de wedstrijd tegen VCV begon, maar we hebben een keurig resultaat geboekt. We hebben met 0-3 gewonnen en dat is natuurlijk prima.”

VCV kon zaterdagavond geen vuist maken tegen de bezoekers uit Zwolle. De thuisploeg had in de eerste set wel een goede serie van vijf punten, maar gaf die met hetzelfde gemak als hoe het die verkregen had weer weg. Hoewel beide teams gedurende de wedstrijd telkens dicht bij elkaar bleven, was Landstede kwalitatief een stuk beter en bijna telkens de leidende partij. “We hebben vooral geprobeerd onze foutenlast te beperken en onze taken en opdrachten goed uit te voeren”, aldus Van den Brink. “Dat is gelukt, al was het in de eerste set nog moeizaam. Met deze zege hebben we goed gereageerd op het verlies van vorig weekend.”

De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Zalsman/Reflex. Een belangrijke pot, want het is niet alleen een streekderby, Reflex staat ook nog eens op gelijke hoogte met Landstede Volleybal. Oftewel, komen dus! Zaterdag 5 november om 20.00 uur in het Landstede Sportcentrum.

Artikel delen: