Volleybalsters Oranje winnen in Zwolle van België

Zwolle – De volleybalsters van Oranje hebben zondagmiddag in Zwolle de oefenwedstrijd tegen België gewonnen. Het was de tweede overwinning op België dit weekend. In het prachtige Landstede Sportcentrum van Zwolle werd het 3-2 voor de ploeg van interim bondscoach Bert Goedkoop (25-14, 25-16, 21-25, 16-25, 15-6).

volley_11-1.jpg
Archieffoto Weblog Zwolle

Nadat Nederland zaterdag in Almere geen set had afgestaan, was België een dag later in de eerste twee sets kansloos. Met Laura Dijkema als spelverdeelster, Janneke van Tienen als libero en de aanvalsters Manon Flier, Maret Grothues, Chaïne Staelens, Caroline Wensink en Ingrid Visser domineerde Oranje op alle fronten. Opvallend was de rol van Chaïne Staelens, die tijdens het EK in september helemaal niet fit was, maar na een trip naar Japan opvallend fit is teruggekeerd. Nederland won de eerste set met 25-14 en stond in set nummer twee slechts twee punten meer toe. Na die twee flitsende sets besloot bondscoach Goedkoop zijn drie buitenaanvalsters naar de kant te halen en te vervangen voor Lonneke Slöetjes, Debby Stam en Judith Pietersen. Deze dames moesten onmiskenbaar even wennen, want al snel stond Nederland met 11-2 achter. En dat verschil werd door de opgeleefde Belgische ploeg met succes verdedigd (21-25).

In de vierde set ging het niet veel beter met Oranje, maar dat kwam ook omdat de België ineens met veel overtuiging acteerde: 16-25.
In de beslissende vijfde set werd Lonneke Slöetjes als diagonaal speelster opgesteld en dat ging haar opvallend goed af. Ook de terugkeer van Maret Grothues in de basis deed Nederland goed. Via 8-1 werd het 15-6.
Zoals bekend bereiden beide ploegen zich voor over verschillende pre-Olympische kwalificatietoernooien. Nederland speelt half november in Kroatië en België reist af naar Rusland.
Vanavond is in Studio Sport een reportage te zien rondom de Oranje volleybaldames.

Artikel delen: