Het weer: later opklaringen

Zwolle – Maandagochtend is het in een groot deel van het land zwaar tot geheel bewolkt. In het noordwesten valt af en toe een beetje motregen, elders is het droog. Alleen in Limburg komen opklaringen voor en daar is de eerste uren van de ochtend kans op mistbanken. In de loop van de ochtend breiden de opklaringen zich vanuit het zuiden langzaam uit.

30-10-2011_weerfoto__engelsewerk_.jpg
Engelse Werk

Maandagmiddag breekt op steeds meer plaatsen de zon door. In het noordwesten wordt het droog en later komt ook daar de zon erbij. De middagtemperatuur loopt uiteen van 14-15 graden in het noorden tot 17 in het zuiden. Er staat eerst een zuidenwind en die is zwak tot matig van kracht. In de loop van de middag draait de wind naar het zuidoosten. ’s Avonds klaart het verder op en de nacht verloopt op veel plaatsen dan ook redelijk helder. Hier en daar wordt het nevelig en het koelt af naar een graad of 8.

Dinsdag vangt de dag vrij helder en zonnig aan. Plaatselijk is het nevelig, de nevel lost vrij snel op. Gaandeweg de ochtend raakt het vanuit het westen bewolkt, maar het blijft tot het middaguur droog. ’s Middags is het vrijwel overal bewolkt en lokaal kan een beetje regen vallen. Het noorden maakt hierbij de meeste kans op wat neerslag. De maxima komen tussen 14 en 17 graden uit. De wind komt uit het zuiden en is matig, aan zee vrij krachtig. Later draait de wind naar zuidwest. ’s Avonds wordt het overal droog en klaart het vanuit het westen op.

Woensdag start de dag in het binnenland met enkele mistbanken. In de loop van de ochtend lossen de mistbanken op en rest een droge en vrij zonnige dag. Het wordt landelijk zo’n 16 graden, in het zuiden plaatselijk 18 graden. Donderdag raakt het meer en meer bewolkt, maar het lijkt er op dat de dag droog verloopt.

De dagen daarna neemt de kans op regen geleidelijk toe, zij het dat er geen grote hoeveelheden worden verwacht. De maxima blijven nog even rond 15 graden schommelen.

Artikel delen: