Programma Week van Devotie Zwolle

Zwolle – Van 31 oktober t/m. 6 november vindt de Week van Devotie plaats in Zwolle. Tal van activiteiten en lezingen worden georganiseerd, met als absolute topper Huub Oosterhuis op vrijdag die het gaat hebben over Thomas a Kempis. Al deze activiteiten zijn goed te koppelen aan een bezoek aan de mooie tentoonstellingen rond de Moderne Devotie in Museum de Fundatie, het Stedelijk Museum en het Historisch Centrum Overijssel. De week van Devotie is een initiatief van de Stichting Thomas a Kempis in samenwerking met het Podium van Kerken.

Maandagavond 31 oktober 19.00 uur een Vesper over Luther en de Moderne Devotie, in de Lutherse Kerk aan de Koestraat(naast de Fundatie). Maandagavond 31 oktober 20.00 uur Thema-avond over Kerk en Samenleving met als thema “HART VOOR DE STAD“. Kerkleiders uit alle stromingen van de stad, onderwijsbestuurders van Landstede, studentenvereniging en politici uit Den Haag (Esme Wiegman – CU en Eddy van Hijum- CDA) gaan in op de betekenis van de waarden uit de Moderne Devotie voor de huidige samenleving.De beide kamerleden spreken namens de landelijke fractie. Inloop; 19.30 uur, start programma 20.00 uur, Locatie Grote Kerk of St.Michaelkerk , organisatie Podium van Kerken/Postmoderne Devotie beweging.

Woensdagavond 2 november 20.00 uur. Lezing over de Navolging van Christus van Thomas a Kempis en over de kracht van christelijke meditatie, die we al heel lang uit het oog verloren zijn. Thom Breukel (ikonenatelier Amsterdam) en Mink de Vries zullen deze avond leiden. In Wijkcentrum SIO aan hetTalmaplein, met als gastheer de Adventskerk.

Donderdag 3 november 14.00 uur. Presentatie van het boek door Rudolf van Dijk over Zerbolt van Zutphen. Rudolf van Dijk is een absolute kenner van de Moderne Devotie en werkt aan het Titus Brandsma Instituut dat is gespecialiseerd in de Moderne Devotie en in Mystiek. Zerbolt van Zutphen was een van de geestelijke denkers van de beweging van de Moderne Devotie. Locatie ; Historisch Centrum Overijssel, organisatie Stichting Thomas a Kempis.

Vrijdag 4 november, van 15.00 uur – 18.00 uur , Socratisch Cafe Zwolle met als thema ; Het gemene leven(thema gekoppeld aan Moderne Devotie project in de stad). Gespreksleider is Karel van Haaften, hij leidt elke eerste vrijdag van de maand het Socratisch Cafe.

Wat is het goede leven ? Wat is het gemene leven ? Locatie : Celecentrum, Papenstraat 9. Entree 8,- incl. koffie/thee, organisatie het Socratisch Cafe

Vrijdag 4 november 15.30 uur,6e Thomas a Kempis lezing door Huub Oosterhuis uit Amsterdam. Huub is tegenwoordig directeur van de Nieuwe Liefde, gericht op debat, bezinning en poezie. Huub Oosterhuis kreeg vooral bekendheid vanwege zijn vele liederen en zijn medewerking aan de uitvaartsdienst van Prins Claus. Nu zal hij spreken over Thomas a Kempis. Locatie ; OLV Basiliek(Peperbus), entree 10,- voor vrienden van Thomas 7,50

De entree is inclusief koffie/thee, boekentafels aanwezig. Organisatie Stichting Thomas a Kempis.

Zaterdag 5 november, THOMAS A KEMPIS DAG

10.30 uur Wandeling op Bergklooster m.m.v. Bert Pierik en Gert van Klinken(start gedenksteen)

13.30 uur Rondleiding in de stad rond Moderne Devotie en Thomas a Kempis(start Peperbus)

15.30 uur Rondleiding in de stad rond Moderne Devotie en Joan Cele(start Peperbus)

Waar geen entreeprijs staat vermeld, hoeft er niet betaald te worden . Hooguit kan een kleine bijdrage gevraagd worden voor gemaakte onkosten, koffie/thee.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Huub Oosterhuis is idd een topper!

  Heb nog 12 kaarten met mooie spreuken van Thomas. O.a.

  “Goede mensen zijn dankbaar, trots en gelukkig omdat ze een goed geweten hebben en niet omdat ze geprezen worden door mensen”  ⚠️ Meld

 2. @Dick, dat is een spreuk om boven je bed te hangen
  @Tja, en voor die spreuk kun je dan bij jouw s’zondagse Supermarkt vast wel een goedkoop wissellijstje vinden 🙂


  ⚠️ Meld

 3. @ Observer, moet je er nog 11 😉 Wissellijsten genoeg, dank je, zou overigens voor uitbreiding van de supermarkt-openingestijden op zondag zijn. Maar dan moeten we naar een ander topic, wacht de concrete voorstellen wel af.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.