Verkeerscontroles regio IJsselland

Zwolle – Het afgelopen weekend hebben twee onopvallende voertuigen (een videoauto en een onopvallende motor) van het team Verkeer vooral aandacht besteed aan hardrijders in de regio. Er werden in totaal acht rijbewijzen ingevorderd omdat de bestuurders de maximumsnelheid van 60 km/u hadden overschreden. De laagst gemeten snelheid was 111 km/u en de hoogst gemeten snelheid was 137 km/u, waar 60 km is toegestaan.

Op zondagmiddag werd de bestuurder van een personenauto staande gehouden, die 107 km/u reed op een 60 km weg. Deze bestuurder had alcohol genuttigd en blies 505 ug/l. Eén bromfietser reed 80 km op een weg waar de maximum snelheid 45 km/u is. Daarnaast werd er proces-verbaal uitgeschreven voor andere overtredingen zoals het niet dragen van een autogordel, overschrijden van een doorgetrokken streep, niet handsfree bellen en rijden op het fietspad (met de auto).

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Klinkt als een goede controle! Wel heb ik soms mijn twijfels bij de focus op 30 of 60 km zones. Je ziet dat vaak de weg niet is aangepast op de snelheid, maar er enkel een bordje is neergezet. Feit is: je hoort op de borden te letten, maar je kunt je wel eens vergissen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.