Programma Bevrijdingsfestival Zwolle

Op zaterdag 5 mei wordt om 12.00 uur de vlag gehesen en het Wilhelmus gezongen op het bordes van het stadhuis. Het Bevrijdingsvuur, dat door atleten van PEC 1910 uit Wageningen is opgehaald, wordt ontstoken. Daarna houdt burgemeester Henk Jan Meijer een toespraak op het bordes. Na afloop treedt de Koninklijke Orkestvereniging Thomas a Kempis op. Vanaf 12.45 uur bezoeken de burgemeester en enkele wethouders het Bevrijdingsfestival in park De Wezenlanden. Het bevrijdingsvuur is overgebracht van het bordes naar het park en wordt daar ontstoken.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei stelt iedere 5 jaar een thema vast voor de festivals. Tussen 2006-2010 is dat ‘Vrijheid maak je met elkaar’. Jaarlijks verschilt het accent binnen het thema. Voor 2007 ligt het accent op veiligheid. Tijdens het Bevrijdingsfestival vinden er ‘goede gesprekken’ plaats over onder andere dit thema met de burgemeester en de wethouders Cnossen, Knol en Witbraad. De middag wordt afgesloten met een bijeenkomst op het provinciehuis. Het bevrijdingsfestival Overijssel in park De Wezenlanden gaat om 12.30 uur van start. Zie www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl voor informatie omtrent het programma.

Vanwege het Bevrijdingsfeest op 5 mei op het Grote Kerkplein, de wekelijkse warenmarkt op zaterdag in de binnenstad en de festiviteiten in het park De Wezenlanden worden de volgende straten afgesloten: Blijmarkt, Sassenstraat ter hoogte van Nieuwe Markt, Grote Kerkplein, Praubstraat, Papenstraat, Goudsteeg, Bloemendalstraat, Kerkstraat zijnde de oversteek bij Kerkbrugje, Groot Wezenland, Schuurmanstraat, Wiecherlinkstraat, Buserstraat, Hanekamp (tankstation aan de Hanekamp blijft bereikbaar), Luttenbergstraat en Wethouder Alferinkweg. Bebording geeft de stremmingen en omleidingroutes aan.

Ziekenhuis Isala klinieken, locatie De Wezenlanden, is deze dag bereikbaar via de algemene omleidingroute Groot Wezenland, Burgemeester van Roijensingel, Stationstraat, Oosterlaan, Deventerstraatweg, Hortensiastraat, Zuidbroeklaan en omgekeerd. Bebording op de ingangswegen geeft dit aan.

De afsluiting van het gebied binnenstad/Park De Wezenlanden vindt plaats omwille van de veiligheid in verband met de vele bezoekers die worden verwacht.

Reisadvies
De gemeente adviseert om met het openbaar vervoer naar Zwolle te komen. De loopafstand van het station naar de binnenstad is minder dan tien minuten. Daarnaast rijden er stadsbussen via de binnenstad. Er bevinden zich haltes aan Eekwal, Dijkstraat en ter hoogte van winkelcentrum Diezerpoort. In de nabije omgeving van het park De Wezenlanden zijn haltes aan Wipstrikkerallee en Hortensiastraat. Voor de fietsers worden fietsrekken geplaatst aan de Wethouder Alferinkweg.


Parkeren

In de nabijheid van het park zijn geen parkeerfaciliteiten aanwezig. Het park is gelegen ter hoogte van vergunninghoudergebieden. Voor parkeermogelijkheden worden de volgende accommodaties aangeraden: parkeergarages Lübeckgarage en Pas de Deux en parkeerterrein Hanzeland. Deze zijn gelegen aan zuidzijde van het station. Via de tunnel onder het spoor kunnen bezoekers de voorzijde van het station bereiken waar verwezen wordt naar de bevrijdingsfestival-locaties. De route naar de parkeeraccommodaties worden vanuit de invalswegen aangegeven.

Op de binnenring in de omgeving van de binnenstad bevindt zich het parkeerverwijssysteem. Dit systeem geeft de parkeeraccommodaties met het aantal beschikbare parkeerplaatsen aan.

Voor informatie omtrent het programma kijk op www.bevrijdingsfestivalzwolle.nl.
Voor meer informatie omtrent de wegwerkzaamheden en de bereikbaarheid van Zwolle kijk op www.bereikbaarheidzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer