Meld je aan voor Dag van de Mantelzorg

Zwolle – Op de landelijke Dag van de Mantelzorg 10 november worden verschillende activiteiten georganiseerd van het Events Center in het FC Zwolle-stadion. Alle Zwolse mantelzorgers, jong en oud zijn van harte welkom. Het is wel nodig om je voor 4 november aan te melden.

Mantelzorgen doen veel mensen als vanzelfsprekend en met veel voldoening, maar het kan ook best pittig zijn. Steeds vaker wordt een beroep gedaan op de naasten van mensen met een ziekte, beperking of psychische klachten; voor de verzorging en het bieden van een helpende hand. Op de landelijke Dag van de Mantelzorg donderdag 10 november gaat het niet om de zorgvrager, maar staat de mantelzorger centraal. Alle Zwolse mantelzorgers, jong en oud, zijn op die dag welkom op een bijeenkomst met ontspanning, ontmoeting en informatie.

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, lichamelijk, psychisch of verstandelijk beperkte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie zij zorgen. Dat vraagt vaak veel tijd, maar kan in sommige gevallen ook voor psychische belasting zorgen.

Herkent u zichzelf in deze omschrijving? En woont u in Zwolle? Dan bent u als mantelzorger van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst op de Dag van de Mantelzorg 10 november.

Het programma met een middag – en een avondprogramma is nog niet helemaal rond, maar er zijn verschillende activiteiten zoals een workshop mindfullness, Louche-posters schrijven, keramiek schilderen en salsadansen.

Het Thomashuis verzorgt een activiteit waarin lotgenoten elkaar ontmoeten en in een informatiemarkt en met persoonlijke verhalen kunnen mantelzorgers zich laten informeren over allerlei ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers.
Dit programma is voor volwassen mantelzorgers. Voor kinderen en jongeren is er een speciaal programma.

Heb jij extra zorgtaken thuis? Bijvoorbeeld omdat een van je ouders een ziekte heeft, je broer ADHD of een autismestoornis heeft. Misschien heb je wel een vader met een psychisch probleem of een moeder die verslaafd is. Of woont je gehandicapte opa bij jullie die veel aandacht en zorg nodig heeft. Dan ben jij een jonge mantelzorger. Dan ben je niet zielig, maar heb je het vaak wel druk, omdat je ook naar school moet en je ook nog leuke dingen wilt doen. Nou, die leuke dingen kun je ook doen op de Dag van de Mantelzorg, 10 november.

Voor kinderen (8 tot en met 12 jaar) is er middagprogramma van 15.15 tot 17.45 uur en voor jongeren (12 tot en met 18 jaar) zijn er ‘s avonds van 18.00 tot 21.00 uur allerlei activiteiten in het Event Center van het FC Zwolle Stadion. Het programma is nog niet rond maar er is muziek, een circus, een rondleiding in het stadion en het kost helemaal niets. Kom je ook? Meld je dan aan!

Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden voor het middagprogramma van 15.00 tot 18.30 of het avondprogramma dat om 17.30 uur begint en duurt tot 21.00 uur.

Aanmelden kan tot 4 november a.s. op www.informelezorgzwolle.nl. U mag een introducé meenemen. Die hoeft geen mantelzorger te zijn.

Vragen? Neem dan contact op met Steunpunt Informele Zorg (SIZ) (038) 422 52 00. Of kijk op www.informelezorgzwolle.nl.

Bij de organisatie van de Dag van de Mantelzorg zijn de volgende organisaties betrokken: Gemeente Zwolle, Steunpunt Informele Zorg Zwolle, Mantelzorgadviesraad, MEE IJsseloevers, Zorgcombinatie Zwolle, Driezorg, Dimence (afdeling Preventie), Frion, Zorgspectrum het Zand, Woonzorgconcern IJsselheem, Protestantse Gemeente Zwolle en De Vogellanden, centrum voor revalidatie.

De mantelzorgbijeenkomst is tevens de afsluiting van de Zwolse campagne Mantelzorg doen we samen. www.zwolle.nl/mantelzorg.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.