Ziekenhuis krijgt nieuwe Isala apotheek

Zwolle – Vanaf 1 november kunnen patiënten van de Isala klinieken na ontslag uit het ziekenhuis of een bezoek aan een polikliniek hun voorgeschreven medicijnen en hulpmiddelen ophalen in de nieuwe Isala apotheek. Voor vervolgmedicatie of nieuwe benodigdheden kan de patiënt weer terecht bij zijn ‘eigen’ apotheek.

De door de patiënt opgehaalde medicijnen en hulpmiddelen worden door Isala apotheek geregistreerd en de gegevens worden gedeeld met medisch specialist, huisarts en apotheker van de patiënt. Hiermee wordt een soepeler overgang bevorderd van ziekenhuis naar thuis. In goede afstemming met de openbare apothekers in de regio is de Isala apotheek opgezet. De nieuwe voorziening is gevestigd in de centrale hal op locatie Sophia. In de nieuwbouw wordt de apotheek gevestigd bij de Spoedeisende Hulp. Meer informatie: www.isala-apotheek.nl.

Het Zwolse ziekenhuis hecht veel waarde aan een efficiënte medicatiebewaking. Daarom vindt bij opname en ontslag van een patiënt medicatiecontrole plaats vanuit de gedachte, dat dit leidt tot het meest optimale medicatieoverzicht en dus veilige zorg. Isala apotheek werkt daarbij nauw samen met de Apotheek Service Punten op de afdelingen in het ziekenhuis. Vanuit deze servicepunten worden de medicatielijsten van patiënten bij opname en bij ontslag gecontroleerd.

Naast de uitgifte van medicatie en hulpmiddelen, besteedt Isala apotheek ook extra aandacht aan voorlichting over bijzondere medicatie. Het betreft dan bijvoorbeeld medicatie voor patiëntgroepen op het gebied van onder andere oncologie, hiv, dialyse en reuma.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. LS

  Het is grote vooruitgang als je bij het verlaten van het ziekenhuis de
  medicijnen meekrijgt voor de eerst komende dagen ,tot nu toe was het een heel gedoe om in het weekend medicijnen te halen
  m.vr.gr
  G.Versloot


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.