Korte cursus voor eenzame 55-plussers

Zwolle – Op donderdag 24 november start in Dieze een korte cursus over vriendschappen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, deze zullen plaatsvinden op 24 november, 1, 8 en 15 december van 14.00 – 16.00 uur in Wijkcentrum Dieze Oost aan de Zerboltstraat 61 in Zwolle. De cursus wordt gegeven door een medewerker van de afdeling Preventie van Dimence. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij het cursuscentrum van Dimence: tel. 038 426 9 522 of via email: preventie.westoverijssel@dimence.nl.

Een derde van de mensen boven de 55 is eenzaam, zo blijkt uit onderzoek. Als het gaat om de kwaliteit van leven vormen sociale relaties een centraal aspect. Eenzaamheid is een gevoel van gemis aan sociale relaties en dit gevoel raakt de kern van het gehele welzijn. Als je ouder wordt kun je te maken krijgen met bijvoorbeeld het wegvallen van vrienden, het afnemen van je eigen mobiliteit, kinderen die op afstand gaan wonen of een verhuizing naar een kleiner huis, maar wel in een heel andere omgeving.

Veel mensen zouden graag hun vrienden- en kennissenkring uitbreiden, bestaande banden intensiveren of soms oude banden opnieuw aanhalen. Maar hoe doe je dat?

In deze korte cursus gaat het over verwachtingen die je hebt t.a.v. vriendschappen en over manieren waarop je nieuwe mensen leert kennen en contacten kunt uitbouwen.

In de cursus gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als: “Hoe ziet mijn vrienden/kennissenkring er nu uit?”, “Welke relaties heb ik laten verwateren en zou ik die weer nieuw leven willen inblazen?”, “Wat voor contacten zou ik graag willen die ik nu niet heb?”.

Vervolgens kijken we naar manieren waarop je je kennissenkring kunt uitbreiden of (oude) contacten weer kunt aanhalen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.