Held worden in eigen buurt met KIDS Express

Zwolle – JOP, de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland, startte op 1 november op het Grote Kerkplein in Zwolle onder de naam ‘KIDS Express’ een bijzonder project. De KIDS Express, een attractie van vijf caravans, rijdt de komende drie jaar door het land en daagt kinderen in alle provincies uit om een held te worden in hun eigen buurt.

01-11-2011_kids_express_met_andre_rouvoet_2.jpg

De landelijke lancering van het project was dinsdagmorgen om tien uur in hartje Zwolle. Het officiële startsein werd gegeven door André Rouvoet, de kersverse voorzitter van Stichting Present en voorheen minister van Jeugd&Gezin. EO- presentator Herman Wegter (bekend van het programma Love Match) presenteerde de KIDS Express in het bijzijn van verschillende schoolkinderen uit Zwolle. Tijdens de officiële opening werden ballonnen opgelaten en was het mogelijk om te zien hoe de kinderen de KIDS Express ervaarden. In de caravan werden kinderen geprikkeld om na te denken over hoe je anderen kunt helpen, hoe je een ruzie kunt goedmaken en hoe je met andere mensen kunt omgaan. In de naastgelegen Grote Kerk werden de kinderen vermaakt met het spel ‘Hoedje op, Hoedje af’. De KIDS Express helpt kinderen van acht tot en met twaalf jaar een held te worden in hun eigen buurt.

01-11-2011_kids_express_met_andre_rouvoet_1.jpg

01-11-2011_kids_express_met_andre_rouvoet_3.jpg

kids.jpg
Herman Wegter presenteert Hoedje op, Hoedje af…

Door middel van vijf bijbelverhalen met vijftien uitdagende opdrachten in vijf caravans laat de KIDS Express kinderen ervaren dat ze een verschil kunnen maken in de wereld om hen heen. De KIDS Express wil een avontuur bieden waarin kinderen kunnen ontdekken dat de Bijbel nog steeds actueel is.

De KIDS Express is ontwikkeld door JOP, jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk, in samenwerking met Kerk in Actie en het Nederlands Bijbelgenootschap.

JOP is de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. JOP is een beweging van, door en voor kinderen en jongeren. JOP wil hun de ruimte en mogelijkheden bieden om op eigen wijze uiting te geven aan wat geloven voor hen betekent. Daarnaast ondersteunt JOP plaatselijk begeleiders in het jeugdwerk met materialen, trainingen en adviestrajecten. Voor meer informatie www.jop.nl.

Artikel delen: