Week van de Gezondheid in Zwolse wijken

Zwolle – De wijken Diezerpoort en Holtenbroek staan in de week van 7 t/m 11 november in het teken van de gezondheid. Op diverse plekken in deze wijken wordt aandacht besteed aan het belang van gezond eten en regelmatig bewegen. De week van de gezondheid is een onderdeel van het programma Zwolle Gezonde Stad. Dit programma is erop gericht om de toename van kinderen met overgewicht terug te dringen door de gezonde leefstijl te promoten

ilf_1_1_van_1.jpg
Archieffoto ‘Ik lekker fit’ Weblog Zwolle

In Diezerpoort wordt op maandag 7 november in het Wonderwoud een gezonde lunch georganiseerd voor de kinderen van basisschool de Springplank. Vervolgens kunnen zij samen met hun ouders gezonde tv snacks maken. De dag wordt onder leiding van Sport Service Zwolle afgesloten met dans- en beweegactiviteiten. In Holtenbroek gaat op 8 november de vrouwengroep van Travers Welzijn in het winkelcentrum gezonde tv snacks uitdelen. Vanaf 16.00 uur zijn jong en oud welkom om deel te nemen aan een gratis Zumbales in het wijkcentrum.

De basisscholen Carillon, Facet, Toonladder en Springplank starten met het lesprogramma Ik lekker fit!? Ook is er aandacht voor het thema voeding en bewegen op peuterspeelzalen van Doomijn, diverse kinderdagverblijven, het consultatiebureau van Icare en op de peutergym. Travers Welzijn start met ‘Gezond koken en bakken’ voor kinderen binnen Maxie Axie en gaat met jongeren in gesprek over de invloed van high energydrink. Zij doen dit met ondersteuning van GGD IJsselland.

Naast publieke organisaties leveren ook private partijen een bijdrage. In Holtenbroek is in de aanloop naar de gezonde week bij diverse winkeliers een prijsvraag te vinden. Deelnemers maken kans op een boodschappenpakket van C1000 of de Lidl, of een waardebon van de Fietsspecialist Ton Kamp. Albert Heijn in Diezerpoort sponsort de gezonde lunch. Wijkbewoners die meer willen weten over de invloed van frisdrank en high energydrink kunnen terecht bij de voorlichtingsstand van GGD IJsselland. Deze is op 8 en 9 november te vinden bij de C1000 en Lidl in Holtenbroek en op 10 november bij Albert Heijn in Diezerpoort.

De Gezonde Week in Diezerpoort is onderdeel van Zwolle Gezonde Stad. De gemeente werkt samen met GGD IJsselland, Travers Welzijn, Sport Service Zwolle, Doomijn, Icare, hogeschool Windesheim, OPOZ, brede scholen, en diverse lokaal betrokken ondernemers.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.