Sterk deelnemersveld Zwolse Basketball Days

Zwolle – Zes topbasketbalteams vanuit vier continenten komen eind december naar het Landstede Sportcentrum in Zwolle voor het evenement Basketball Days. Het Sportcentrum staat vijf dagen lang in het teken van basketbalspektakel.

Gijs Langevoort van de organisatie van Basketball Days is tevreden over de aangetrokken teams en denkt dat er spectaculaire wedstrijden op het programma staan. “We hebben het nationale team van Nigeria vastgelegd, dat behoort tot de top 3 in Afrika, ook de Newcastle Eagles, de kampioen van Engeland van de afgelopen vier jaar heeft toegezegd. Vanuit Amerika komen 94 Fifty Allstars, een team dat bestaat uit basketballers die hun sporen hebben verdiend in het college-basketbal en de development league van de NBA. En dan hebben we natuurlijk het eerste van Landstede dat de Nederlandse eer gaat verdedigen.” Langevoort is ook bijna rond met teams uit Brazilië en Israël. “Ik denk dat we hiermee een gevarieerd gezelschap hebben met verschillende achtergronden en verschillende speelstijlen, waardoor we mooi basketbal te zien zullen krijgen.”

Programma

De zes teams worden verdeeld in twee poules, de eerste drie dagen worden de voorrondes gehouden, op de vierde dag de kruisfinales en op de laatste dag de finale. De organisatie legt veel zorg in het programma van het evenement, want Basketball Days moet meer worden dan een wedstrijdje kijken. “We willen dat de bezoekers vermaakt worden, het moet echt een avondje uit zijn. Je kan dan denken aan spelletjes met publiek via de videowall, cheerleaders, demonstraties, maar ook een foodcourt en stands met basketbalspullen. Het geheel moet een Amerikaanse uitstraling hebben.”

Website

De website van Basketball Days gaat live per 1 november. Langevoort: “Hierop kan de bezoeker informatie vinden over de teams en de de toernooi-indeling en hoe het programma vanaf 26 december er verder uit komt te zien. Ook kun je bijvoorbeeld kaartjes kopen voor de wedstrijden.” De toegangsprijs voor het evenement bedraagt 20 euro per dag voor volwassenen en 15 euro voor de jeugd.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Bij Basketball Days geweest. Weinig publiek, nog minder dan een reguliere wedstrijd, en echte oefenwedstrijden. Geen spanning. Organisatie leurt met goedkope kaartjes, dan weet je het wel. Jammer. AFrader!!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.