JenaXL op stageweek bij bedrijven in Zwolle

Zwolle – Dinsdagochtend 1 november hebben leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar van JenaXL verschillende bedrijven/instellingen bezocht in Zwolle. Deze ochtend is onderdeel van de stageweek op JenaXL.

jenaxl.jpg
Foto: Paula. Veldman

Leerlingen hebben vooraf op school een woord kunnen kiezen die zij het best vonden passen bij henzelf. Leerlingen konden kiezen uit de woorden: Muziek, Sociaal, Natuur, Cultuur en Sportief. Op basis van deze keuze bezochten zij een bedrijf/instelling die past bij deze woorden. Het kiezen van een woord dat bij je past is een voorloper op de Meervoudige Intelligentie, waar wij later in het jaar op school aandacht aan zullen besteden. De leerlingen die Sportief gekozen hadden, zijn bij FC Zwolle geweest. De Cultuur leerlingen zijn in de synagoge geweest. De leerlingen die Sociaal bij zich vonden passen mochten een kijkje nemen in het Librije Hotel (zie foto), de leerlingen van Natuur zijn bij Doepark de Nooterhof geweest en de Muziek leerlingen zijn naar muziekstudio Forte geweest om een liedje op te nemen.

Bij al deze bedrijven hebben we een rondleiding gehad en is er iets uitgelegd over de werkzaamheden die je tegenkomt bij de verschillende beroepen binnen de bedrijven. Ook was er tijd vrij gemaakt om vragen te stellen. Bij deze willen wij, team JenaXL en de leerlingen van JenaXL, de bedrijven hartelijk bedanken voor de gastvrijheid! Het was een erg leerzame ochtend! Rond 12.00 uur was iedereen weer op school waar gezamenlijk geluncht kon worden. In de middag hebben leerlingen een verslag gemaakt van de ochtend. Ook hebben de leerlingen zich deze middag voorbereid op de komende stagedagen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.