Medisch Zwemprogramma in het Zwolse Hanzebad

Zwolle – Het Zwolse Hanzebad gaat vanaf volgende week speciale zwemuren introduceren voor mensen die na een revalidatie- of ziekteproces het dringende advies van hun behandelende medici hebben meegekregen om vooral op een verantwoorde wijze te blijven bewegen. De vraag is dan vooral hoe?

Ontspannen in uw vel zitten, u fit voelen, ervaren dat uw lijf ‘aan het werk’ is; dat doet bewegen met een mens. Maar bent u bijvoorbeeld chronisch ziek, heeft u een operatie ondergaan of een revalidatietraject afgesloten, dan is sporten vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Sezz biedt uitkomst! Als u een medische beperking heeft kunt u in verwarmd water soepeler en sterker worden met beproefde oefeningen. Op een verantwoorde manier, want deskundige begeleiders zijn continu aanwezig.

Zorg voor uw lijf

Door regelmatig oefeningen te doen, wordt uw weerstand groter en uw conditie beter. Dat is voor iedereen belangrijk, maar helemaal als uw lijf kwetsbare punten heeft.

Voordelen Medisch Zwemmen
• iedere week neemt uw fitheid toe
• in eigen tempo oefeningen doen
• het warme water werkt ontspannend op de spieren
• onder gelijkgestemden zijn
• op maat begeleiding van deskundige zweminstructeurs
• gezelligheid

Voor meerinformatie verwijzen wij u naar onze website www.sezz.nl of neem contact op met de receptie van het Hanzebad 038-4650563.

Inmiddels hebben een negental personeelsleden van de Stichting Exploitatie Zwembaden Zwolle gedurende het laatste jaar een speciale cursus Medisch Zwemmen gevolgd. Aanstaande donderdag 3 november vindt het examen daarvoor plaats en om 15.00 uur die dag is de diploma-uitreiking in het Hanzebad, Hanzelaan 300 in Zwolle.

Wij nodigen u van harte uit om dat moment met ons mee te willen maken en daarvan verslag te doen aan de inwoners van Zwolle en omgeving. Met name veel ex-patiënten (zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, rheuma , longaandoeningen, klachten aan gewrichten en ex kankerpatiënten) zullen heel veel voordeel hebben van de nieuwe speciale zwemuren, specifiek gericht op hun doelgroep.

Artikel delen: