Restauratie Huize Hofvliet begonnen

Zwolle – Het monumentale Huize Hofvliet in Zwolle wordt in oude luister hersteld. Bouwbedrijf Heldoorn uit Zwolle is begonnen met de restauratie van het bijzondere gebouw aan de rand van de Zwolse binnenstad en gelegen langs het Zwarte Water. De gemeente en de provincie Overijssel hebben de handen ineen geslagen voor de grootschalige opknapbeurt.

01-11-2011_huize_hofvliet_1.jpg

De restauratie is nodig omdat het pand momenteel in slechte staat verkeert. Zwolle verwacht dat het monument na de restauratie weer een aansprekende bestemming kan krijgen. Niet alleen het pand zelf is bijzonder, ook de ligging spreekt aan: op een steenworp afstand van de Zwolse binnenstad, uitstekend bereikbaar en op de oever van het Zwarte Water. Huize Hofvliet kan in de toekomst gebruikt worden voor: wonen al dan niet in combinatie met ruimte voor een aan huis verbonden beroep, kantoren, dienstverlening of maatschappelijke voorzieningen.

01-11-2011_huize_hofvliet_2.jpg

01-11-2011_huize_hofvliet_3.jpg

hh.jpg
En zo gaat het worden… 

Wethouder René de Heer is verheugd dat de restauratie begonnen is. “Huize Hofvliet is een bijzonder pand, en dan is het mooi dat zo’n monument weer de status krijgt die het verdient. We doen een zogenoemde casco-restauratie. Het voordeel van de casco-restauratie is dat de nieuwe eigenaar zijn eigen invulling kan geven aan de afwerking van het pand. Binnenkort komt het gebouw in de openbare verkoop bij inschrijving.”

Artikel delen:
Reacties 6
 1. mooie en niet mooie locatie maar wel met oog op het nieuwe project wat daar te wachten staat zeker een mooie locatie als horeca, niet als woonhuis lijkt mij.


  ⚠️ Meld

 2. Triest is het om zo,n mooi gelegen huis zo te laten verpauperen.Ik heb in het verleden aan heel veel panden vanbde gemeente het onderhoud van schilderwerk gedaan en moet zeggen dat de gemeente slecht omgaat met zijn bezit.Men laat daar eerst de boel verrotten ennjaren later met het dan hersteld worden.Dan is de kostprijs voor herstel enorm gestegen en het huis moet danbgrote delen vervangen worden.De gemeente moet het beheer van hun bezittingen beter controleren


  ⚠️ Meld

 3. Het is een zooitje, ben het helemaal met Pieters eens. Wat mij betreft, breek dat bouwval af en investeer het geld, nostalgie volgens mij kent 90% van Zwolle dat gebouw niet. En als je op de Peperbus staat heeft toch iedereen het over het ‘spookhuis’  ⚠️ Meld

 4. Ik wil me graag aansluiten bij de reactie van Pieters. Het is inderdaad erg triest dat zo’n belangwekkend pand jarenlang geen onderhoud heeft gehad en dus zienderogen is achteruit gegaan. De kosten van een dergelijke restauratie is gigantisch als je dat afzet tegen normaal onderhoud. Bovendien is de kans groot dat in de loop der jaren waardevolle elementen verdwenen zijn. Indien dit pand jarenlang gemeentelijk eigendom is geweest, geeft het een signaal af dat niet past of verwacht wordt van een monumenteneigenaar.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.