Boekpresentatie over Gerard Zerbolt van Zutphen

Zwolle – Rudolf van Dijk, karmeliet binnen het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen, heeft een geweldige inspanning verricht door het boek van Zerbolt van Zutphen “ de Spiritualibus Ascensionibus “ te vertalen in modern Nederlands. De vertaling van deze titel is “geestelijke opklimmingen’”.

De presentatie van dit bijzondere boek is op donderdagmiddag 3 november van 14.00 uur tot 16.00 uur in het Historisch Centrum van Overijssel te Zwolle. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Rudolf van Dijk geeft zelf aan in een commentaar dat hij, met dit boek, Zerbolt van Zutphen dichter bij de mensen wil brengen. Hij is namelijk nog niet zo bekend al zijn er wel straten naar hem vernoemd. Van Zutphen geldt wel als de geestelijk meest strijdlustige moderne devoot, hij genoot ook veel aanzien en was geliefd onder de moderne devoten.

Dit boek kan ook helpen om tot een nieuw mensbeeld te komen en om tot een nieuwe visie op de samenleving te vormen. Het zal heel goed kunnen dat dit boek van Zerbolt van Zutphen het handboek gaat worden van de Postmoderne Devotie Beweging.

De middag wordt georganiseerd door de Coornhert Stichting en de Thomas a Kempis Stichting.

Artikel delen: