Politie waarschuwt voor oplichtingpraktijken in Zwolle

Afgelopen zaterdagmiddag 21 april rond 15.30 uur is een 78-jarige vrouw uit Zwolle bestolen van haar pinpas, waarmee vervolgens enkele honderden euro’s zijn gepind. De 78-jarige dame stond buiten bij haar woning aan de Van der Laenstraat toen twee vrouwen, één van circa 20 jaar en één van rond de 30/35 jaar haar woning wilden betreden. Het tweetal gaf zich uit als medewerker van een zorginstelling en vroegen de vrouw of ze wellicht hulp nodig had.

Eén van de twee vrouwen vroeg vervolgens of ze een glas water mocht drinken en liep de woning in. De andere vrouw liep de woonkamer in. Nadat de vrouw water had gedronken verliet het tweetal de woning weer. Eerder die middag was de 78-jarige vrouw gebeld door een vrouw die zich uitgaf als iemand van de bank en stelde wat vragen over de pinpas en pincode. Vermoed wordt dat er een verband is tussen het telefoongesprek en de ongenodigde gasten. De 78-jarige vrouw wilde afgelopen dinsdag 24 april geld pinnen. Toen bleek dat haar pinpas verdwenen was en dat er ook al voor enkele honderden euro’s geld was weggenomen. De 78-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal.

De politie waarschuwt voor dergelijke oplichtingpraktijken en verzoekt mensen dan ook alert te zijn wanneer men telefoon krijgt of mensen aan de deur krijgt. Geef nooit uw pincode af. En vraag altijd naar legitimatie.

Artikel delen:

Reageer