Expositie Voetbalhelden in Hotel Lumen

Zwolle – Wat hebben Jaap Stam en Zinédine Zidane, Willem van Hanegem en David Beckham of Dennis Bergkamp en Beb Backhuys met elkaar gemeen? Dat wordt duidelijk in de expositie Voetbalhelden. Deze expositie is vanaf vrijdag 4 november 2011 te bezichtigen op de 1e verdieping van Hotel Lumen in Zwolle. De expositie wordt a.s. vrijdagmiddag geopend door Jaap Stam.

Hotel lumen is gevestigd aan het Stadionplein en onderdeel uitmakend van het stadioncomplex van Zwolle, waar ook FC Zwolle zijn thuiswedstrijden speelt. De expositie bestaat uit twaalf shirts van beroemde voetballers en twaalf karikaturen getekend door Dik Bruynesteyn. Er zijn onder andere shirts te zien van Zinédine Zidane, Marc Overmars, David Beckham, Dennis Bergkamp, Abe Lenstra en Franz Beckenbauer en tekeningen van Leo Beenhakker, Jaap Stam, Johan Cruijff, Frans de Munck en Beb Backhuys. Shirts en tekeningen komen uit de collectie van Andries van Beek, die ze in bruikleen gaf aan Hotel Lumen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Is dit zoiets als in de hal van het FC Zwolle stadion? Maar dan meer met wereldvoetballers? Niet echt origineel dan. En in dat rijtje past Jaap Stam eigenlijk ook niet. Hij was echt goed, maar geen wereldster. Ik heb jongetjes nooit in zijn shirt zien lopen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.