Gasten geven Ronald McDonald Huis Zwolle een 9,8

Zwolle – Gasten beoordelen Ronald McDonald Huis Zwolle met een 9,8. Dat is de uitkomst van een onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door Effectory. Aan het onderzoek deden 167 gasten mee.

In Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders om dicht bij hun zieke kind te kunnen zijn dat is opgenomen in de Isala klinieken. Het Huis telt 9 gastenkamers. Jaarlijks logeren circa 250 gezinnen in het Ronald McDonald Huis. De algemene tevredenheid werd door de gasten van Ronald McDonald Huis Zwolle uitgedrukt in het cijfer 9,8. De gasten gaven duidelijk aan het Huis noodzaak te vinden (9,1), graag gebruik te maken van het Ronald McDonald Huis (9,3) en het Huis gastvrij te vinden (9,8). In Ronald McDonald Huis Zwolle zijn 70 vrijwilligers actief. Zij zorgen ervoor dat het Huis schoon en opgeruimd is en bieden een luisterend oor. Ook zij worden door de gasten duidelijk gewaardeerd. De vrijwilligers nemen tijd voor de gasten (9,1) en de kwaliteit van antwoorden op vragen krijgt een 9,1.

Trots

“We kunnen enorm trots zijn op de uitkomsten van dit onderzoek”, zeggen Lianne Booijink en Petra van der Veer management van het Ronald McDonald Huis Zwolle. “Voor ons is er geen grotere beloning denkbaar dan de tevredenheid van de mensen voor wie we ons werk doen, namelijk gezinnen met een ziek kind. Dit cijfer motiveert ons enorm om deze gezinnen te blijven helpen, zoals we dat inmiddels al ruim 8 jaar doen in Zwolle.”

Geen subsidie

Ronald McDonald Huis Zwolle krijgt geen subsidie en is afhankelijk van sponsoring, donaties en opbrengsten uit acties. Meer informatie op www.ronaldmcdonaldhuiszwolle.nl.

Landelijk onderzoek

Het onderzoek van Effectory werd landelijk uitgevoerd onder oud-gasten van alle Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en Vakantielocaties. In totaal deden ruim 1.200 mensen mee aan het onderzoek.

Artikel delen: