Mannen hebben messen en werpster in auto

Woensdagmiddag 25 april zijn op de Kempenaerware drie mannen uit Zwolle (18, 21 en 23 jaar) aangehouden voor verboden wapenbezit.

Bij een controle in hun auto werden messen en een zogeheten werpster gevonden en inbeslaggenomen. Daarvan deden zij afstand, waarna ze zullen worden vernietigd. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. @chris
  Wat heb je tegen deze buurt? Ik kom er vrijwel dagelijks doorheen, en merk eigenlijk niets van “rotzooi”. Ziet er gewoon uit als ieder ander wijkje.
  B.t.w.: de mannen zaten in een auto, dus mogelijk wonen ze daar niet eens.


  ⚠️ Meld

 2. Mee eens chris, vooral vanaf een uur of 7 hangt er een beetje een raar sfeertje daar. Veel jongelui op straat die aan t drinken en blowen zijn, of anders herrie maken (niet alle jeugd natuurlijk 😉 ) En t type mensen wat daar rondloopt is echt anders geworden. Het ziet er allemaal een beetje moedeloos uit. Waar ik werk in het centrum trouwens hebben we ook regelmatig last van mensen. Zwervers die letterlijk aan het schreeuwen zijn op het terras om geld, savonds om folie komen vragen en die in en uit lopen voor het toilet ondanks herhaaldelijk verbod. Laatst werd een collega uitgescholden voor hoer en erger omdat een klant niet wilde betalen, en eerder begon een vrouw gigantisch te schreeuwen tegen een collega om totaal niks. Ik denk dat veel horeca zaken en winkels dit probleem wel kennen, maar er gewoon maar mee omgaan, geen zin in gezeur zeg maar.


  ⚠️ Meld

 3. @jaja & chris,
  Misschien moet je dan iets specifieker zijn. Er zal ook vast een stuk perceptie in zitten, maar ik merk en hoor niets in die wijk Sterker nog: het er ’s avonds zo rustig dat ik me afvraag of er nog mensen leven 😉
  En nee, ik ben geen drugsspuitende hangjongere met pitbull – slechts een huispapa 😉


  ⚠️ Meld

 4. Moet je ’s avonds eens bij dat bankje bij de AH kijken. Ik heb dat gebied rond de Kempenaerware altijd een beetje gemeden, ik woonde 9 jaar geleden aan de Nieuwenhuisware.


  ⚠️ Meld

 5. Tsja, er zitten wat mensen bij AH op het bankje….Ik doe daar ook vaak de boodschappen, maar er is er nog niet ?©?©ntje geweest die bedrijgend en/of beledigend deed. Ook jongeren moeten ergens zitten… Ik vind het op zich jammer dat als er mensen ergens zitten gelijk al tot overlast wordt bestempeld. Er zitten/zaten ook vaak minder valide mensen bij de AH een gratis kopje te nuttigen…Hangouderen. Overlast? Van mij mogen ze. Ieder z’n meug zullen we maar zeggen.


  ⚠️ Meld

 6. @abc, wat vind jij normaal aan het feit als 3 jongelui van 20 jaar met werp(messen) rond lopen?

  @me, de mensen die daar bij de ah savonds rondhangen ZIJN (gedeeltelijk)mensen die blowen en drinken en overlast veroorzaken. Waarom? ik ken er enkele van mijn jongere jaren en weet hoe zij zijn. Het verschil is dat ik ben opgegroeid en zij zijn blijven hangen. Nu is die groep natuurlijk wel van samenstelling veranderd en ken ik ze niet meer allemaal, maar dat ze met elkaar omgaan zegt al heel wat. Daarnaast is het rond die bankjes altijd een gigantische puinhoop (graffiti, wietzakjes, bierblikjes) de volgende dag.

  en achja is dit dan ook allemaal inbeelding???:

  Overlast groeit als onkruid
  door Janine Stougie

  ZWOLLE – Eerst zijn het er zes, vervolgens groeit de club uit tot twintig. Er wordt gewheeld en gedeald. Ronkende scooters, alcohol en drugs en dus overlast voor de buurtbewoners.

  Slideshow image
  VORIGE
  START
  STOP
  VOLGENDE
  “En er worden er meer gemaakt dan gedood”, verwees wijkmanager Rob Kuppens tijdens het wijkplatform in Assendorp naar andere activiteiten die rond het Fresiaplein buurtbewoners hun nachtrust kosten.

  De overlastgevende hangjongeren zijn zich overigens over Assendorp aan het verspreiden. De ene keer zijn ze op Fresiaplein, de volgende avond achter houthandel Van Raalte en dan weer op het Assendorperplein. De gemeente realiseert zich dat er een probleem is. Vandaar dat er plannen zijn om in Fresia 25, waar nu al alle wijkwerkers bijeenkomen, een plek voor jongeren te cre?«ren. “Als je ze in beeld hebt, kun je ook met ze praten”, weet jongerenwerkster Welmoed Lijzenga.

  Wijkagent Jan Witte heeft alle omwonenden een brief gestuurd, waarin hij hen vraagt aan te geven wat de problemen zijn. “En u mag raden hoeveel reacties ik binnen heb gekregen? Drie! Natuurlijk moet er iets aan de overlast worden gedaan, maar zolang ze niets fout doen, kan ik niets beginnen.” Voor de buurtbewoners is het wel duidelijk: “Jullie kunnen dus ook niets doen!” Ietwat aarzelend wijst Kuppens de Assendorpers erop dat het in de hele stad een gigantisch probleem is: “Alleen in Zwolle-Zuid zijn er al 48 hangplekken.”


  ⚠️ Meld

Reageer