Hoogste punt gerechtsgebouw Zwolle

Zwolle – Donderdag bereikte de nieuwbouw van de rechtbank Zwolle-Lelystad zijn hoogste punt van 24,5 meter. De nieuwbouw naar ontwerp van architect Rob Hootsmans kenmerkt zich door de licht gekartelde vorm van de gevel. In het ontwerp staat de omgeving centraal; verschillende vlakken en hoogtes van de gevel worden bepaald door de omliggende bebouwing. Hierdoor vormt de nieuwbouw straks een vloeiend onderdeel in de huidige bebouwing.

03-11-2011_hoogstepunt_rechtbank_zwolle_4.jpg

Het transparante nieuwe gebouw staat in scherp contrast met de gesloten uitstraling van de bestaande rechtbank. Na oplevering van de nieuwbouw, wordt het bestaande gebouw gerenoveerd. Dit gebeurt met het grootst mogelijke respect voor de huidige architectuur. Het bestaande gebouw is van de hand van architect Jo Kruger en heeft een monumentale waarde. Robert S. Croll, president van de rechtbank, volgt het bouwproces op de voet. Hij merkt dat medewerkers, buurtbewoners en anderen, zoals advocaten, officieren van justitie, deurwaarders, tolken en andere professionals die regelmatig voor hun werk naar het gerechtsgebouw in Zwolle komen, steeds nieuwsgieriger worden. De bouw vindt gestaag voortgang en ligt goed op schema. "Alle hulde voor de medewerkers van de bouwcombinatie Dura Vermeer en Trebbe ‘Gerechtsgebouw’ v.o.f., de Rijksgebouwendienst en het projectbureau van de rechtbank. Het is een prachtige klus waar zij mee bezig zijn."

03-11-2011_hoogstepunt_rechtbank_zwolle_3.jpg

03-11-2011_hoogstepunt_rechtbank_zwolle_2.jpg

03-11-2011_hoogstepunt_rechtbank_zwolle_1.jpg

Volgens Geert Klein Lebbink (bedrijfsleider Trebbe Bouw) en Altie Bolt (bedrijfsleider Dura Vermeer) verloopt de bouw voorspoedig. Alles wijst er op dat de oplevering eind 2012 wordt gehaald. Aansluitend wordt in 2013 het bestaande gerechtsgebouw gerenoveerd. In 2014 wordt het totale project van 26.500 m² opgeleverd.

Benieuwd hoe de rechtbank er uit komt te zien? Maak een virtuele rondleiding via de website van de Rijksgebouwendienst: www.rgd.nl > onderwerpen > de gebouwen > gerechtsgebouw Zwolle.

03-11-2011_hoogstepunt_rechtbank_zwolle_6.jpg

03-11-2011_hoogstepunt_rechtbank_zwolle_5.jpg

01-08-2011_nieuwe_gerechtsgebouw_1.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Hoogste punt gerechtsgebouw Zwolle”

Reacties zijn gesloten.