Aangepast sporten in Zwolle

Zwolle – Er bestaat altijd nog veel onduidelijkheid over de sportmogelijkheden voor mensen met een beperking. Welke sporten kan ik met mijn beperking doen, is de accommodatie wel goed toegankelijk, krijg ik wel de juiste begeleiding? Met alle vragen over het aangepast sporten kunnen (potentiële) sporters en sportaanbieders terecht bij het loket aangepast sporten van SportService Zwolle.

21-09-2011_g-voetbal_bij_sv_zwolle_2.jpg

Het aangepast sporten richt zich op mensen met een lichamelijke (al dan niet rolstoelgebonden), verstandelijke, visuele, auditieve en/of psychische (stoornis in het autistisch spectrum en ADHD) beperking. Ook mensen met een chronische aandoening kunnen met hun sportvragen terecht bij het sportloket. Het sportloket heeft inzichtelijk welke sportactiviteiten er zijn in de gemeente Zwolle. Hierdoor kunnen sporters heel gericht doorverwezen worden naar een sportactiviteit die bij hem of haar past. Iedereen moet immers de kans krijgen om te sporten of bewegen, ook mensen met een beperking.

“Onbekendheid en angst zijn nog altijd belangrijke redenen voor mensen met een beperking om niet te gaan sporten.”, aldus Loes Boetes, consulent aangepast sporten. “Het loket heeft als doel om deze drempels weg halen. Sport heeft een belangrijke meerwaarde, ook voor mensen met een beperking. Naast de conditionele meerwaarde, geeft het zelfvertrouwen en voldoening, zelfontplooiing en het sociale netwerk wordt verder uitgebreid. Kortom, er zijn genoeg redenen om te gaan sporten.”

Behalve voor de doelgroep is het loket ook het aanspreekpunt voor (potentiële) sportaanbieders. Tevens wordt binnen het uitgebreide netwerk rondom het aangepast sporten de samenwerking gezocht om gezamenlijk de doelgroep nog beter van dienst te kunnen zijn.

De website www.sportservicezwolle.nl is uitgebreid met informatie over het aangepast sporten.

Hier wordt verder uitleg gegeven over de inzet van de afdeling aangepast sporten. Daarnaast wordt er doorverwezen naar het loket aangepast sporten met praktische informatie, zoals hoe kan ik een sportrolstoel aanvragen, welke sportactiviteiten zijn er voor kinderen, etc.

Wilt u meer informatie over het aangepast sporten in Zwolle of een persoonlijk sportadvies? Neem dan contact op met Loes Boetes, consulent aangepast sporten van SportService Zwolle. Zij is op maandag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar op 038 – 423 66 86 of per e-mail l.boetes@sportservicezwolle.nl

Kijk ook eens op www.sportservicezwolle.nl en klik daar op ‘Aangepast sporten’.

Artikel delen: