Inspiratiebijeenkomst voor vrijwilligerswerk

Zwolle – Het jaar 2011 is uitgeroepen tot het Europees jaar van het vrijwilligerswerk. Dit, en het feit dat het vrijwilligerswerk een voortdurend aandachtpunt is binnen veel vrijwilligersorganisaties, maakt dat Vrijwilligerscentrale Zwolle en SportService Zwolle een inspiratiebijeenkomst organiseren over actuele ontwikkelingen en best practices in het vrijwilligerswerk.

 

De bijeenkomst, genaamd ‘Vrijwilligers Inspireren’, biedt bestuurders, vrijwilligerscoördinatoren en commissieleden vrijwilligerswerk van sportverenigingen en andere vrijwilligersorganisaties verdieping en inspiratie. De avond wordt geopend met een toespraak van Nelleke Vedelaar, wethouder Welzijn in Zwolle. Tijdens het plenaire programma wordt op ludieke wijze aandacht besteed aan het creëren van een positieve cultuur binnen een vrijwilligersorganisatie en wordt een presentatie over ‘Besturen met een visie’ gegeven.

Daarnaast kunnen de deelnemers kiezen uit vier inspiratiesessies: ‘Het werven van bestuursleden’, ‘In veilige handen’ over het bieden van een veilige omgeving voor kinderen, ‘Effectieve interventies’ over het vinden en binden van vrijwilligers en ‘Back to Basics?!’ over modern verenigingsbesturen.

 

Veranderende samenleving

Vele organisaties en activiteiten steunen op de inzet van vrijwilligers. Alleen in de sportwereld zijn al ruim 1,2 miljoen mensen met grote regelmaat en geheel belangeloos actief. Het vrijwilligerswerk is een zinvolle en plezierige vrijetijdsbesteding en levert voor de maatschappij een enorme kostenbesparing op. Echter, onze maatschappij verandert en wordt complexer. Voortdurend worden de eisen, verwachtingen en verantwoordelijkheden verhoogd. Ook in het vrijwilligerswerk.

Hoe kun je als vrijwilligersorganisatie in de veranderende samenleving de organisatie zo inrichten dat de vrijwilligers belangeloos, enthousiast en met plezier hun vrije tijd in de uitoefening van al die taken blijven steken? Tijdens de bijeenkomst ‘Vrijwilligers Inspireren’worden de deelnemers door middel van het plenaire programma en de vier inspiratiesessies geïnformeerd en geïnspireerd.

 

Aanmelden

De inspiratiebijeenkomst, die voor de deelnemers gratis is, vindt plaats op dinsdagavond 15 november 2011. Er wordt gestart met een broodjesbuffet om 17.45 uur. Het inhoudelijke programma is van 18.30 tot ongeveer 21.30 uur. Tijdens de netwerkborrel na afloop kan worden nagepraat. De bijeenkomst vindt plaats in de businesslounge van het Landstede Sportcentrum. Vooraf aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk.

Voor meer informatie en/of aanmelden neem contact op met SportService Zwolle: (038) 423 66 86 of verenigingssupport@sportservicezwolle.nlof Vrijwilligerscentrale Zwolle: (038) 422 52 00, info@vrijwilligerswerkzwolle.nl.

Artikel delen: