Statenlid en raadslid in gesprek met de klas

Zwolle – Aart Karssen, Statenlid Provincie Overijssel voor D66 en Reinier Mulder, raadslid van de gemeente Zwolle voor de Christen Unie staan maandag 7 november a.s. in Zwolle voor de klas.

Het Statenlid en het raadslid gaan op de Landstede met een aantal klassen in gesprek over de democratie en de rol van de provincie en de gemeente daarin. Deze lessen zijn onderdeel van het project ‘Jong Overijssel doet mee!’ van de provincie Overijssel. Wat merken jongeren in hun dagelijks leven van de overheid? En hoe kunnen ze daar invloed op uitoefenen? Wat doet een provincie en waarvoor is een gemeente verantwoordelijk. Het is voor jongeren lastig het onderscheid te maken. Reden genoeg voor de provincie en de gemeente om samen de scholieren op school op te zoeken.

 

De provincie Overijssel besteedt sinds enige jaren extra aandacht aan jongeren tussen de 15 en 18 jaar met de bedoeling om hen méér te betrekken bij de democratie. Onderzoek van de Jongerenraad Overijssel heeft aangetoond dat jongeren zich best willen verdiepen in de democratie, zolang de leerstof maar onder schooltijd wordt aangeboden.

Ook de gemeenteraad van Zwolle ondersteunt van harte initiatieven om scholieren enthousiast te maken voor de politiek. Zij organiseert, net als de provincie, regelmatig bijeenkomsten met en voor jongeren.

Artikel delen: