Studentertainment belichaamt studerend Zwolle

Zwolle – Studentertainment zit, sinds de doorstart met behulp van Hogeschool Windesheim en het Zwolse poppodium Hedon vorig jaar september, in de lift. Haar activiteiten trekken meer bezoekers en de kwaliteit van de producties is gestegen. Naast bestaande partners zijn nu ook diverse nieuwe HBO-instellingen aangehaakt waardoor de slagkracht van de culturele organisatie voor en door studenten verder wordt vergroot. Daarnaast hebben bestaande partners hun vertrouwen in Studentertainment opnieuw uitgesproken: Studentertainment is de belichaming van een bruisende, culturele studentenstad.

Poppodium Hedon, Hogeschool Windesheim, de Gemeente Zwolle, Stichting Grietje en studentencafé Het Vliegende Paard waren al partner. Sinds kort zijn ook ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en de Katholieke Pabo Zwolle aangehaakt waardoor er nu draagvlak is ontstaan bij vrijwel alle HBO-instellingen van Zwolle. Dit biedt Studentertainment de mogelijkheid haar programmering nog beter af te stemmen op de student en is er sprake van een verbreding van het contact tussen Studentertainment en studerend Zwolle.

Studentertainment

Studentertainment biedt een brede totaalprogrammering voor studenten, denk hierbij aan (pop)concerten, danceavonden, theatervoorstellingen, lezingen, sport, maar ook kortingen voor studenten. Door de samenwerking is er sprake van een groter budget om deze activiteiten uit te voeren. Hierdoor kunnen er meer activiteiten en evenementen worden georganiseerd en kan er een groter publiek worden bereikt. Daarnaast biedt Studentertainment stageplaatsen en ondersteuning aan studenten die activiteiten willen organiseren voor studenten. Dit kan buitengewoon interessant zijn als ondersteuning voor projecten binnen- en buiten school.

Artikel delen: