Kennis delen bij bibliotheek met tutorial

Zwolle – Deze maand november organiseert de Bibliotheek Zwolle een inspirerende wedstrijd voor mensen met een vraag en voor mensen die deze vragen willen beantwoorden. Iedereen die een vraag wil beantwoorden maakt een korte film en zet deze op internet. De beste vraag en de beste film worden beloond met een inspirerende prijs.

Een korte instructiefilm waarin uitgelegd wordt hoe je iets doet of hoe iets werkt wordt een tutorial genoemd. Een moderne manier om kennis te delen. Het stellen van een vraag is minstens zo belangrijk dus wordt ook dat beloond. De wedstrijd start op 9 november, de uiterste inzendtermijn is 28 november 00:00 uur. Op de Facebookpagina van Bibliotheek Zwolle worden de tutorials getoond. Voor iedereen die mee wil doen maar eerst nog meer kennis wil over hoe het maken van een film in zijn werk gaat organiseert de Bibliotheek Zwolle enkele workshops. Op 9 november over het kiezen van een onderwerp en het bedenken van de opzet. Op 16 november over het opnemen, editen en uploaden. Bij beide avonden zijn deskundigen aanwezig die ervaringen delen en ondersteunen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op 7 december a.s. De ingezonden films worden dan vertoond en de maker van beste film en de steller van de beste vraag winnen een iPod Nano, die beschikbaar wordt gesteld door Xando B.V.

Meedoen

Meer informatie over de wedstrijd en hoe je mee kunt doen staat op de website van de bibliotheek Zwolle. Ook voor het aanmelden voor de workshops kun je daar terecht.

Artikel delen: