VLO knot bijna 400 bomen per jaar

Zwolle – Op zaterdag 5 november 2011 begint het 36e knotseizoen voor de VLO (Vrijwillig Landschaps Onderhoud Zwolle). De VLO heeft een nieuwe gereedschapskar aangeschaft. Dit is financieel mogelijk gemaakt door de Milieuraad. Een grotere kar met meer bergruimte voor al die zagen, bijlen, hiepen, snoeitangen, helmen, veiligheidsbrillen, handschoenen, ladders en natuurlijk het extra grote koffieapparaat. Een motorzaag wordt door de VLO niet gebruikt.

img_8380_copy.jpg

De knotgroep is de laatste jaren fiks uitgebreid en met gemiddeld zo’n 25 tot 30 knotters per ochtend moet er natuurlijk wel genoeg gereedschap zijn. Ook voor de scholieren, die in hun maatschappelijke stage meeknotten bij de VLO. Om een idee te geven van de hoeveelheid werk van de VLO volgen de getallen van 2010: in 509 mensochtenden is er 1960 uur gewerkt. Er zijn 367 bomen geknot, 200 meter meidoornhaag gesnoeid, 20 meter heg gelegd en 30 m2 griend afgezet. En het resultaat van al dat werk zie je als je een rondje Zwolle fietst!

Op zaterdag 5 november begint de VLO het seizoen met het afzetten van een stuk griend op Landgoed Windesheim. De VLO verzorgt deze locatie voor de landelijke Natuurwerkdag. Wil je ook eens meeknotten? Het knotprogramma vind je op de site www.milieuraadzwolle.nl

Artikel delen: