Deltion Rallyteam in de race voor een podiumplaats

Zwolle – Aankomend weekend staat de laatste rally van het seizoen op het programma voor de studenten, leraren en equipes van het Deltion Rallyteam. Het team reist met drie rallyauto’s af naar Hengelo en omstreken voor de jaarlijkse Twente Rally. De equipe Bolhaar/ Kamphuis maakt nog steeds kans op de tweede plaats in het eindklassement van het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

16-03-2010_minister_devries_bij_onthulling_nieuwe_rally_auto_deltion_4.jpg

De equipe Bolhaar/Kamphuis verschijnt zoals gebruikelijk aan de start in de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car. De heren staan er goed voor. “Met onze derde plaats staan we nu op het podium,” weet Bolhaar. “Vorig jaar scoorden we goed en met wat we dit jaar bijgeleerd hebben kunnen we voor niets anders gaan dan de eerste plaats,” laat hij los over de tactiek tijdens de Euregiorally. “Bang ben ik niet dus is het aan Swaanen, Huzink en Kuipers op optimaal te sturen. Eén foutje en we hebben beet!”

Voor de equipe Bloemendaal en Wissink is de strijd al gestreden. Zij hebben vorige maand tijdens de East Belgian Rally de tweede plaats in de Nissan 350Z Challenge weten te bemachtigen. “Thuiswedstrijden slaan we niet over,” meldt Rijssenaar Bloemendaal. “In Hengelo dan ook goed gemotiveerd aan de start. We willen de laatste wedstrijd van het jaar graag nog een goed resultaat neerzetten in het algemeen klassement. Het Deltion team is ook in Hengelo weer helemaal compleet. Wij gaan er nog eens goed voor zitten om een plaats bij de eerste 15 proberen te bemachtigen,” concludeert Bloemendaal sluitend.

Ook debutant Kevin Kooijman is in Hengelo en omstreken van de partij. Zijn vaste navigator Hans van Goor is wegens andere verplichtingen afwezig en wordt vervangen door Marco Hulsman, chef-monteur en teamlid van het eerste uur van het Deltion Rallyteam. “Ik rijd nu samen met één van de drijvende veren van het Deltion team,” leert Kevin ons. ”Een unieke kans voor hem om alles een keer mee te rijden. Het doel is in ieder geval om met elkaar een goede wedstrijd rijden, veel plezier te hebben en hem kennis laten maken met de snelheid de proeven en alles er om heen. Wel gaan we natuurlijk voor winst in de A5 en proberen we weer zo hoog mogelijk te eindigen,” aldus de enthousiaste rijder. In tegenstelling tot de andere equipes verschijnt de equipe Kooijman/ Hulsman alleen zondag 6 november aan de start van de laatste ronde van het Short Rally Kampioenschap.

De Skoda Fabia World Rally Car, Nissan 350Z en Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam worden onderhouden door de studenten uit de Deltion Autosportklas. In deze klas zitten studenten die tijdens hun normale lessen extra kennis en ervaring op willen doen gericht op de autosport. Na afloop van de Nederland Rally en de East Belgian Rally moest er heel wat aan de auto’s gebeuren. “Tijdens de laatste rally willen we goed voor de dag komen. We hebben preventief onderdelen vervangen en alle auto’s grondig schoongemaakt,” aldus Imo Hundertmark, projectleider van het Deltion Rallyteam en medeoprichter van de autosportklas.

De theorie- en praktijklessen van de studenten uit de Autosportklas lopen in de wintermaanden gewoon door. Ze zijn onder andere bezig met het opbouwen van een tweede Nissan 350Z, die rallyseizoen 2012 aan de start van het Open Nederlands Rally Kampioenschap verschijnt. Naast de theorie- en praktijklessen staan er ook interessante excursies voor de studenten op het programma. Op 16 november gaan ze bijvoorbeeld naar de MotorSport World Expo in Keulen, om daar uitgebreid kennis te maken met ruim 300 autosportleveranciers.

De Twente Rally en Short Rally vinden zaterdag 5 en zondag 6 november a.s. plaats in Hengelo en omstreken.De rally bestaat uit 12 klassementsproeven die de tweedaagse wedstrijd opgeteld 370 kilometer lang maken. De start is zaterdag om 14.43 uur vanuit het service park in Hengelo.De Short is korter, 5 proeven en 175 kilometer terwijl de start op zondag om 11.48 plaats vindt.

Het Deltion Rallyteam wordt ondersteund door; het Ministerie van Defensie, Schutte Informatisering, Aldiver, Kroes Autoschadeherstelbedrijf, Securitas, Broekhuis Verzekeringen, Wevers Sport, De Kleine Reclame, Hekon Valentijn, BioMCN, Automotive Pro, Salland Olie en Delta Press. Meer informatie over het Deltion Rallyteam en de autosportklas staat op www.deltion.nl/rallyteam. Daarnaast zijn de ontwikkelingen rondom het Deltion Rallyteam te volgen via Twitter (#Deltionrally).

Artikel delen: