Lector Windesheim leidt debat op festival 5 mei

Jaap Timmer , Lector Veiligheid en Sociale Cohesie bij Hoge School Windesheim , leidt op 5 mei in Zwolle het rondetafelgesprekvan het bevrijdingsfestival Overijssel. Vrijheid , grondrechten en veiligheidis dit jaar het thema van de bevrijdingsfestivals. Iedereen is uitgenodigd om vooraf, op de dag zelf of aan de ronde tafel daarover z`n zegje te doen.

Onder de noemer ‘een goed gesprek’ kan iedereen op 5 mei overal op het festivalterrein in het Wezenlandenpark over het thema in gesprek met bekende Nederlanders, Zwollenaren en artiesten. Die gesprekken vinden gedurende de dag plaats in bijvoorbeeld de riksja of de bus naar het festivalterrein, in het reuzenrad of in de boomhutten van het kinderprogramma. De gesprekken worden gefilmd door mbo-studenten en vertoond in het Koffiehuis tegenover het hoofdpodium op het festivalterrein.

Onderwerpen uit deze ‘goede gesprekken’ komen terug in het uiteindelijke ‘rondetafelgesprek’, onder leiding van Timmer. Behalve lector op Windesheim is hij ook hoofddocent Politie- en Veiligheidsstudies aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam en adviseur in dat werkveld. Timmer leidt het gesprek om 17.30 uur in het Koffiehuis.

Artikel delen:

Reageer