Eerste Kraammarkt Isala

Zwolle – Isala organiseerde zaterdag de eerste Kraammarkt Isala. ‘Met zorg beginnen’ was het thema van de markt die de Zwolse Isala klinieken organiseerden voor zwangeren en gezinnen met jonge kinderen. Op de markt was informatie te vinden over kraamzorg, thuiszorg, kinderopvang en borstvoeding. Bezoekers konden ook deelnemen aan workshops.

kraammarkt.jpgEigen foto

Op de Kraammarkt Isala stonden stands van diverse afdelingen van de Isala klinieken waar gespecialiseerde verpleegkundigen en fysiotherapeuten voorlichting gaven over onder andere pijnbestrijding, het verpleegkundig spreekuur, thuismonitoring en de couveuseafdeling. Daarnaast waren er stands met allerlei leuke en handige producten voor zwangeren, jonge ouders en baby’s. Van positie- en kinderkleding tot spuugdoekjes. Bezoekers konden deelnemen aan workshops, zoals gebaren met je kind, babymassage, het gebruik van draagdoeken, belly painting en nog veel meer. Ook aan de kinderen was gedacht, er was een ballonartiest en de kleintjes konden zich laten schminken. Zaterdag was ook de Stichting Exploitatie Zwembaden Zwolle prominent aanwezig om tijdens deze informatiemarkt, informatie te verstrekken aan geïnteresseerden over de onderwerpen zwangerschap en jonge gezinnen.

Voor de bevalling biedt het zwembad de mogelijkheid van zwangerschapszwemmen, tijdens je zwangerschap is het belangrijk je conditie op peil te houden. Zwemmen kun je tijdens je hele zwangerschap beoefenen. Vanaf een maand of vijf is je buik behoorlijk gegroeid en wordt bewegen vaak wat lastiger.

In het water kun je probleemloos oefeningen blijven doen. Na de bevalling zij er uitgebreide mogelijkheden op het vlak van baby-, peuter- en kleuterzwemmen, je kunt als baby maar beter op jonge leeftijd wennen aan water en ervaren hoeveel plezier je eraan kunt beleven. Lekker zigzaggen door het water terwijl papa of mama je vasthoudt, een ontspannende bezigheid maar zeker ook een gezonde bezigheid voor een baby in zijn ontwikkeling!

Ook als na de bevalling blijkt dat deze iets is tegen gevallen en er tijdelijke wat lichamelijke problemen zijn bestaat de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding deel te nemen aan o.a. de doelgroep medisch zwemmen of de doelgroep bekkeninstabiliteit. Al met al een zeer geslaagde dag verzorgd door onze medewerkers, Dineke en Bert waar wij een goed beeld hebben kunnen geven wat wij allemaal hebben te bieden en kunnen betekenen voor deze doelgroep. Voor meer informatie of vragen www.sezz.nl.

Artikel delen: