Berkum weer in slotminuten onderuit

Zwolle – VV Berkum heeft zichzelf in de uitwedstrijd bij Nunspeet een slechte dienst bewezen door met 2-1 te verliezen. De Zwolse ploeg kwam in de tweede helft voor met 0-1 en had kansen op meer maar stond de gelijkmaker toe en kwam, voor de zoveelste keer dit seizoen, in de slotminuten op de koffie tegen een feller strijdend Nunspeet.

In de eerste helft lieten beide ploegen zeer matig voetbal zien. Berkum speelde rommelig en gaf het middenveld zo’n beetje uit handen. Bij de thuisclub was de opbouw wat beter maar de Nunspeet-spitsen weigerden vooralsnog gebruik van de kansen te maken. De Zwolse voorhoede bracht de Nunspeetse doelman Wilco de Vries in die fase vrijwel geen moment in de problemen. Na de rust startte Berkum een stuk feller. Dat had al direct succes nadat de Nunspeet-defensie bleef staan wachten op een fluitsignaal voor buitenspel. Toen dat uitbleef omspeelde Chris van der Meulen keeper De Vries en leverde hij de bal op een presenteerblaadje in bij Frank Hoolsema, die de 0-1 binnen schoot.

Vijf minuten later hadden de bezoekers de voorsprong zelfs uit moeten bouwen nadat Chris van der Meulen met een fraaie actie de verdediging van zich afschudde. Zijn voorzet werd echter door Piet de Jong huizenhoog over geschoten.

Hierna stroopte Nunspeet de mouwen op en dat zorgde voor veel druk op het Zwolse doel. In de 54e minuut juichte de thuisclub al voor de gelijkmaker, maar de arbitrage had buitenspel geconstateerd en keurde de treffer af. Een minuut later was het echter alsnog raak toen Douwe van Dijk koppend profiteerde van aarzelingen in de Berkum-achterhoede: 1-1. Ook daarna kreeg Berkum nog kansen via onder anderen Chris van der Meulen, maar die werden niet benut.

Dat gebeurde wel aan de andere kant toen een aanval over links zo’n vijf minuten voor het slot resulteerde in een voorzet waarbij er van Berkum-kant niet goed werd gedekt. Daardoor kwam Wilfred Wieteler, net een paar minuten in het veld, in balbezit en zijn inzet betekende de 2-1 voor Nunspeet. Berkum wist dat in de resterende tijd niet meer om te buigen en kreeg in blessuretijd nog een extra domper toen middenvelder Marc van der Meulen een gele kaart kreeg. Dat betekende de vierde prent voor de Zwolse aanvoerder, die dus volgende week in de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek aan de kant zal moeten blijven. De nog steeds moeizaam scorende Zwolse ploeg is door deze zure nederlaag naar de één na onderste plaats van de ranglijst van de Hoofdklasse C gezakt en Berkum zal dus in die wedstrijd tegen subtopper ONS heel wat recht moeten zetten.

VV Nunspeet-VV Berkum, 5 november 2011

Eindstand: 2-1 (0-0)

Doelpuntenmaker: 47. Frank Hoolsema (0-1), 55. Douwe van Dijk (1-1), 86. Wilfred Wieteler (2-1)

Gele kaarten: Jesper Beunk, Piet de Jong, Marc van der Meulen (Berkum), Hicham Ziyech, Patrick Pluim (Nunspeet)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dennis Horstman, Kees Dorgelo (71. Edmund Mijnheer), Dirk Muis, Jeffrey Pohowainjaan (81. Patrick van Egmond), Felix Hermsen, Jesper Beunk, Frank Hoolsema, Chris van der Meulen, Piet de Jong (65. Roy Supèr), Marc van der Meulen.

Opstelling Nunspeet: Wilco de Vries, Jerrol Poot, Bram Zwaan, Hicham Ziyech (82. Wilfred Wieteler), Michel Hup, Patrick Pluim (89. Lars ten Dolle), Marnix Tissingh, Jan-Rudolf Beukers, Erwin Schouten, Douwe van Dijk, Peter Huijgen.

Door: Theo Kölker

Artikel delen: