Matige vertoning Be Quick tegen Dos Kampen

Zwolle – Hoe veel kan er mis gaan in een wedstrijd? Dat was de vraag die er vanmiddag bij de thuiswedstrijd van Be Quick tegen Dos Kampen gesteld moest worden. Be Quick ging hard onderuit in een wedstrijd die eigenlijk al op dinsdagavond begon.

Zelfs vóór de wedstrijd gaat er al het nodige fout bij de roodzwarten. Nima Shimeri en Adil Saadan, beoogde basisspelers deze middag, verschijnen te laat op het sportpark. Be Quick trainer Hendriks kent geen pardon. “Ik vind dat zo’n signaal van lage betrokkenheid. Zeker als je ook nog weet dat het tweede voorafgaand aan onze wedstrijd thuis speelt. Dat heb ik ook tegen ze gezegd.” Be Quick begint buitengewoon slap aan de wedstrijd. In de aangename novemberzon is het Jeffrey Klein die al na een paar minuten de score opent. Hendriks: “We hebben dinsdagavond een groepsgesprek gehad over onze manier van spelen. Over afspraken nakomen in het veld. Daarbij gaven de jongens aan dat ze liever snel wouden inzakken bij balverlies. Toen heb ik aangegeven dat zoiets snel tot verslapping kan leiden als het niet goed wordt uitgevoerd. Maar vandaag gaat het dus helemaal mis.”

Be Quick bakt er niet veel van in de eerste helft, maar komt toch verrassend langszij als Bas Buimer zijn man voorbij snelt en vijf minuten voor rust de bal in de verre hoek schuift. Even later lijkt de 2-1 in de maak, maar de kopbal van Jochem Aberson wordt van de lijn gehaald. In de counter maakt Dos Kampen zelf een doelpunt. En of het nog niet erg genoeg is. De matig opererende verdediging van Be Quick staat voor rust ook nog de 1-3 toe.

Hendriks: “Na de rust komen we fel de kleedkamer uit, maar even later ligt de 1-4 al in het doel. Dat was doodjammer. In de tweede helft creëren we toch meer dan voor de rust. Toen Sander Bolt de penalty nam had ik toch nog het gevoel dat het spannend kon worden, want Dos is geen wonderploeg.”Maar Bolt mist en Be Quick ziet dat de man in het zwart het elftal reduceert tot negen. Hendriks: “Ik wil de scheidsrechter zeker niet de schuld geven van de nederlaag, maar dit zijn twee totaal onnodige rode kaarten. Jordy Hendriks maakt een correcte tackle op de bal en Frank Oosterhof maakt een opmerking richting de scheidsrechter na een overtreding van een speler van Dos.” Het een visie die zelfs door het publiek uit Kampen wordt gedeeld.

De Be Quick verdediging is natuurlijk ‘geitenkaas’ na de rode kaarten en de Kampenaren maken dan nog twee doelpunten. Doelman Jos de Gram, doorgaans een steunpilaar in het elftal, beleeft zijn slechtste middag in het doel bij Be Quick en ziet er bij de meeste doelpunten niet goed uit. Het slotakkoord is voor Adil Saadan die de Dos goalie in de 90e minuut verschalkt en hij tekent daarmee voor de bizarre eindstand: 3-6. Voor Be Quick is dit een zware domper in een wedstrijd die op voorhand gewonnen had moeten worden. Wat rest is een penibele klassering op de ranglijst.

Opstelling Be Quick:

Jos de Gram, Bram Horstman (Tom Eerden), Jordy Hendriks, Joram Hendriks, Marnix Teensma, Sander Bolt, Frank Oosterhof, Thomas van den Berg, Bas Buimer, Wim Nijburg (Adil Saadan), Jochem Aberson (Nima Shimeri)

Scoreverloop:

‘5 0-1 Jeffrey Klein

’39 1-1 Bas Buimer

’43 1-2 Wim Snippe

’45 1-3 Jeffrey Klein

’46 1-4 Frank Post

’73 2-4 Frank Oosterhof

’80 2-5 Jeffrey Klein

’83 2-6 Frank Post

’90 3-6 Adil Saadan

Bijzonderheden:

’65 Sander Bolt mist penalty

’76 Rode kaart Jordy Hendriks

’77 Rode kaart Frank Oosterhof

 Door : Gerco Grevers

Artikel delen:
Reacties 4
  1. dit zijn de momenten om me echt blij te voelen vooral met deze uitslag en de positie op de ranglijst ,onze centen ruim n ton moeten we gauw terug en ook de huur van de velden (achterstallig van n paar jaar) elke vereniging moet de broekriem aanhalen dan maar naar de afgrond


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.