WVF pakt schamel puntje in Elburg

Zwolle – Na 7 jaren stonden ESC en WVF weer eens in competitieverband tegenover elkaar. Op het prachtige Burgemeester Bode Sportpark troffen beide ploegen en het publiek het, met het schitterende herfstweer. Het bleek dat heel wat WVF-supporters de moeite hadden genomen om het reisje naar Elburg te maken.

Na een prachtig clublied over de blauwe en witte kleuren van ESC uit de luidsprekers te hebben gehoord, kwam de aftrap. WVF startte voortvarend en zette de tegenstanders direct onder druk. Een vrije trap en enkele schoten beloofden veel vanmiddag. Keeper Koornberg van de thuisploeg moest regelmatig optreden om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Toen bleek dat WVF moeite had met scoren, putte de jonge ESC ploeg moed en kwam na 20 minuten tot enkele leuke aanvallen. Een lob over het doel van Mike te Wiele en kort daarna een voorzet die door 2 spelers van ESC werd gemist.

Onze keeper Mike schopte plotseling in het luchtledige, maar gelukkig stond er geen aanvaller in de buurt. Toch wisten de Elburgers de score te openen. Uit een voorzet wist Mitchel Kalverda de bal te verlengen en passeerde Mike: 1-0 en tot dan tegen de spelverhouding in. Kort daarna opnieuw gevaar over links, maar Kevin Peters maakte er een corner van die vervolgens net over het doel ging. WVF herstelde zich snel en kwam tot kansen voor Saba Gwedelidze en Gertjan van Limburg. ESC keeper Koornberg had geluk dat een door hem half verwerkt schot niet voor een WVF been terecht kwam. Ook Jacco Slot krulde de bal net naast het doel van ESC.

Na de thee was er dus werk aan de winkel. Direct kwamen er schoten van de hardwerkende Jeroen van Brummen en Gertjan van Limburg. Trainer Kooistra wenste meer de aanval te zoeken en wisselde René Dorgelo voor Björn Rellum. Mike wist echter eerst nog erger te voorkomen door prima uit te komen na balverlies van Jacco Slot.

Ook Kevin Peters werd vervangen door Iury da Silva. WVF oogde gretig maar werd slordiger in de passing. ESC kogelde een vrije trap via de handen van Mike op de lat. Doordat WVF daarna vanaf rechts toch enkele malen goed doorkwam via Björn Rellum en Richard Bouwmeester hing de verdiende gelijkmaker in de lucht. Die kwam er via de gretige Björn na een corner van Gertjan. Deze werd trouwens kort daarna gewisseld na een bal in het gezicht. Voor hem kwam Dirk Boersma. Al vrij vlot kreeg deze geel gepresenteerd van scheidsrechter Gerbers uit Steenwijk. Eerder had Saba al geel van hem ontvangen.

Een scrimmage voor het doel van ESC, een aanvalsopzet van Marthijn van de Steege, een inzet van Timon na terugleggen door Jakko: het mocht niet baten vanmiddag.

Over de hele wedstrijd gezien kregen we in feite te weinig. Om het anders te zeggen “hebben de jongens zichzelf niet genoeg beloond”. Er zaten echter te veel slordigheden in het eigen spel en we mochten niet mopperen dat van de spaarzame kansen van ESC er maar 1 in ging.

We hadden meer afstand kunnen nemen van de onderste plaatsen, maar dat moet dan later maar gebeuren.

Volgens week thuis “de derby aan de IJssel” tegen Go Ahead Kampen.

 

Bert Kamerman

Artikel delen: