Zwolse Kunstbendefinalist weer in theater

Zwolle – De Zwolse poprock/indierock band The Casings is op 16 november een van de acts tijdens Kunstbende. The Casings waren eerder al Kunstbende-finalist in 2009 en deelnemer aan de rockvoorstelling ‘See Me, Feel Me’.

Waar jaarlijks zo’n 17.000 jongeren meedoen aan Kunstbende-projecten (denk aan optredens, schoolbezoeken, workshops, open podia en de wedstrijd), zullen tijdens de Theatertour slechts de beste muziek- theater- en taalacts van de afgelopen jaren te zien zijn. Onder de hoofdacts onder meer een bekende uit Holland’s Got Talent: de breakdance act Ill Skill Squad. Naast deze vaste hoofdacts wordt tijdens de tour per locatie een talentvolle act uit de regio geselecteerd. Door deze diversiteit is elke show weer net even iets anders. In Zwolle zal The Casings, Kunstbende-finalist in 2009 en deelnemer aan de rockvoorstelling ‘See Me, Feel Me’, het podium bestormen. Hun mix van poprock/indierock brengt de 70’s even terug.

Uitdagend voor regie & bezoeker

“En dat is zeker een uitdaging”, vertelt regisseur Raymi Sambo, bekend van SpangaS en AllStars. Hij maakte graag ruimte in zijn agenda voor Kunstbende: “Toen ik benaderd werd en deze talenten voorbij zag komen wist ik dat ik dit wilde doen. Ik zie, juist door al de verschillende disciplines, veel mogelijkheden. Daarom heb ik direct toegezegd om ook in 2012 de Theatertour te regisseren.” De Kunstbende Theatertour begint in Amstelveen om vervolgens Eindhoven, Nijmegen, Zwolle, Sittard, Goes, Assen en Drachten aan te doen.

Kunstbende Jong talent op het podium

Kunstbende werd 22 jaar geleden opgericht om, in officiële bewoordingen, de cultuurparticipatie onder jongeren te vergroten. Zo kan iedereen in de leeftijdscategorie 13 tot en met 18 jaar meedoen aan een landelijke wedstrijd in de categorieën Dans, Muziek, DJ, Fashion, Theater & Performance, Film & Animatie, Taal en Expo. Naast deze wedstrijd is er ook veel ruimte voor ontwikkeling en coaching. Marjolein Rietveld, directeur Kunstbende: “Niet iedereen die meedoet aan Kunstbende zal de volgende Jan Kooijman of Claudia de Breij worden, maar dat hoeft ook niet. Toch zitten er regelmatig pareltjes tussen en dit talent verdient een podium. Vandaar de logische stap naar een theatertour.”

Artikel delen: