Golden Earring in IJssehallen Zwolle

Zwolle – Vrijdag 2 december kunnen de Golden Earring fans hun hart weer ophalen met een heerlijk stevig rock avondje in de IJsselhallen Zwolle. Het concert van Golden Earring wat al eerder in Zwolle gepland stond op 26 maart 2011 werd verplaatst naar vrijdag 2 december 2011, omdat zanger en gitarist George Kooymans wegens stemproblemen niet op kon treden. Kaarten van toen blijven geldig voor de nieuwe datum.

gezwolle.jpg
Eigen foto

Er gaat niets boven een live optreden van de band die met optredens begon in 1963!! Onvoorstelbaar dat de band, die slechts weinig personele wisselingen heeft gekend, het al zo lang volhoud op het podium. Weliswaar doet de Golden Earring nog maar een beperkt aantal live optredens per jaar, maar Zwolle slaan zij zeker niet over. Vooral dit jaar is er veel publiciteit omtrent de band. Onder de titel Back Home is er vanaf 3 september tot en met 26 februari 2012 een tentoonstelling in het Haags Historisch Museum. Zeker het oudste bandlid Rinus Geritsen houdt niet van terugkijken, maar daar ontkom je natuurlijk niet aan als je eenmaal in het museum hangt.

Bovenin het trappenhuis van het Haags Historisch wordt je verwelkomd door vier enorme portretten: bassist Rinus Gerritsen (65, medeoprichter), gitarist/zanger George Kooymans (63, medeoprichter), leadzanger Barry Hay (63, lid sinds 1967) en drummer Cesar Zuiderwijk (63, lid sinds 1970). Samen vormen ze de rockband die de grootste is die Nederland voortbracht.

Eigenlijk waren The Golden Earrings (toen met een s geschreven) in de begin jaren een keurig bandje met nummers als Please Go, That Day en Daddy buy me a girl. Pas in begin 70 jaren kwam de switch, de haren werden langer en de muziek steviger. Met de Byrds cover Eight Miles High maakte de band indruk in Amerika en het album Moontan met het nummer “Radar Love” betekende de doorbraak. Niet alleen Amerika maar ook in Engeland. Na 15 jaar intensief toeren richtte de band zich medio jaren 80 weer op Nederland, omdat het financiële succes ver te zoeken was. Gelukkig konden zij hun successen wel in Nederland verzilveren en konden zich daar aan de top handhaven. Op 2 december staan ze weer op het podium in de IJsselhallen Zwolle, er zijn nog kaarten beschikbaar.

Voorverkoop:

Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticket Service via 0900-3001250 (45cpm), de grotere Free Record Shops, de grotere VVV kantoren, www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen. Kaarten zijn tevens verkrijgbaar via de Uitshop van het Zwols Uitburo gesitueerd in de VVV winkel, locatie Hoofdwacht, Grote Markt en de receptie van IJsselhallen Zwolle (ma-vr 09.00–16.00). De entreeprijs bedraagt 25 euro (excl. servicekosten).

Datum: : vrijdag 2 december 2011
Zaal open : 19.30 uur
Aanvang : 20.30 uur
Entreeprijs voorverkoop : €.25,00 (excl. servicekosten)

Artikel delen: