Michel Mulder zilver op NK Afstanden

Zwolle – Schaatser Michel Mulder heeft vrijdagavond bij de Nederlandse Kampioenschappen Afstanden in Heerenveen het zilver bemachtigd op de 500 meter. De Zwollenaar moest na na twee ritten provinciegenoot Jan Smeekens met maar 0,01 seconde voor laten gaan. Smeekens won voor de vierde keer het goud op deze afstand. Stefan Groothuis won het brons.

Smeekens, die vorig seizoen na drie titels op rij tweede werd, had vrijdag na de eerste 500 meter 0,12 voorsprong op Mulder. Na een povere start hield hij echter in de tweede omloop (35,52) slechts 0,01 over op Mulder, die hem klopte in 35,41. De zege op de tweede 500 meter ging naar de tweelingbroer van Michel, Ronald Mulder in 35,31. Het leverde de titelverdediger, die na de eerste 500 meter elfde was, een ticket voor de World Cups in Tsjeljabinsk en Astana op. De beide Zwolse broers mogen daar van nu van start gaan. Zaterdag vielen de beide broers op de 1.000 meter buiten de medailles. Michel eindigde met een tijd van 1:09.57 op een mooie vierde plaats. Ronald werd achtste met 1:09.95. Stefan Goothuis werd op de kilometer winnaar in een tijd van 1:08.68.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mark Tuitert van team Control zegt dat hij zo slecht presteert omdat de voorbereiding dit jaar anders en niet goed was. Dat is geen mooi nieuws voor de broertjes Mulder die ook in Control zitten.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.