Tafeltennis Zwolle haakt af in kampioensrace

Zwolle – In de wedstrijd tegen Charybdis 1 heeft het eerste herenteam van Tafeltennis Zwolle teleurstellend gelijkgespeeld. Gerben Last nam het team op sleeptouw met drie sterke overwinningen, Robert-Jan van der Heijden had een slechte avond met slechts één overwinning en de jonge invaller Wilfred Schipper bleef puntloos.

Het deze competitie nog ongeslagen Zwolse dubbel kwam ook tegen de Leidenaren niet in de problemen. Tot en met de vierde wedstrijd was er geen vuiltje aan de lucht. Wilfred verloor in een goede wedstrijd van de sterke Langeveld, Robert-Jan knokte zich langs Boekkooi en Gerben won opvallend makkelijk van Altenburg. Met het gewonnen dubbelspel stond er een prima tussenstand van 3-1 op het bord. De laatste wedstrijd voor de pauze bracht echter een ander beeld. Robert-Jan kampt de laatste weken met een vormcrisis en dat werd door Langeveld fors afgestraft. Waar hij vorig jaar in de eredivisie nog sterk presteerde, loopt het een niveautje lager op dit moment een stuk minder. Hopelijk krijgt de publieksfavoriet het lek snel boven.

Na de pauze kwam Wilfred er niet aan te pas tegen Altenburg en zo kwamen de Leidenaren terug tot 3-3. Altenburg speelde simpelweg te hard en te goed voor de 15-jarige Oudleusenaar. Gerben zette Boekkooi makkelijk opzij, maar daarna verloor Robert-Jan van Altenburg zodat het weer gelijk werd. Het duel tussen de sterkste spelers van de avond, Gerben en Langeveld, werd knap in het voordeel van Gerben beslist.

Helaas speelde Wilfred daarna zijn minst goede wedstrijd van de dag en liet hij de winst aan Boekkooi. De talentvolle speler van het tweede team maakt veel trainingsuren en mag af en toe ervaring opdoen in de 1e divisie. Vanavond kwam Wilfred niet tot winst, maar zijn progressie stemt tot tevredenheid. In drie invalbeurten kwam de 15-jarige scholier tot een winstpercentage van 33%. Tafeltennis Zwolle staat nu op 12 punten van de koploper in deze poule, Avanti. Dit team heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld.

Volgende week speelt Tafeltennis Zwolle een inhaalwedstrijd tegen Herwaarden en zal daardoor de achterstand verkleinen. Een ruime overwinning is onontbeerlijk om weer in het spoor van de koploper te komen, maar dan moet daarna ook nog worden gestunt in de uitwedstrijd tegen Avanti (19 november). Alleen dan kunnen de heren nog aanspraak maken op het kampioenschap.

Door : Marc Noorda

Artikel delen: