Basketballers Be Quick winnen van Snipers

Zwolle – Met vijf overwinningen op rij was Be Quick afgelopen zaterdag de gedoodverfde favoriet tegen de Snipers uit Zeewolde. De ploeg uit Zeewolde stond nog steeds op nul overwinningen maar de Zwollenaren wisten dat je in het kleine polderstadje nooit iets cadeau krijgt, zo ook afgelopen wedstrijd.

De wedstrijd begon goed voor Be Quick want na enkele scores van forwards Parasyris en Baars stond er al snel een 6-17 voorsprong op het bord. De thuisploeg had het lastig en het leek erop dat het een makkelijk avondje zou gaan worden voor de Zwollenaren. Maar niets bleek minder waar in het tweede kwart bleven de Snipers aanklampen en hielden ze de verdediging strak. Het niveau van de wedstrijd zakte daardoor in en ondanks de goede invalbeurten van Be Quickers Bremer en Heg stond er na een helft spelen maar magere 20-34 voorsprong op het bord. Be Quick won met 45-57 maar de vlag ging zeker niet uit. Het was een zeer matige wedstrijd en de ploeg moet volgende week tegen het lastige WSV. Er is dus nog veel werk aan de winkel. Ondermaats
In de rust was Be Quick coach Jackson duidelijk, iedereen speelde ondermaats en dat was enkel en alleen aan de ploeg zelf te wijten. Gelukkig was daar nog de tweede helft in het vooruitzicht. “We already have a nice evening, let’s make it a great evening!”

In de tweede helft ging het echter niet veel beter met de ploeg uit Zwolle. De Snipers kwamen beter uit de kleedkamer, en Be Quick moest het stellen zonder de geblesseerd-uitgevallen spelverdeler Veldman. Hierdoor werden de aanvallen een rommeltje en kwam de thuisploeg weer dichtbij tot 36-46.

Buffelwedstrijd
De gastploeg moest het nog een kwart zien uit te zingen, maar van goed samenspel was allang geen sprake. Simpele aanvalsafspraken werden plotseling niet meer begrepen en teveel veel schoten werden geforceerd. Toch kon ook de thuisploeg geen potten meer breken in deze slopende buffelwedstrijd en dus werd er minuten lang niet meer gescoord.

Herintreder Van Dam
De klok tikte dus weg in het voordeel van Be Quick en met nog twee minuten te gaan maakte de Zwolse “herintreder” Wouter van Dam het verschil op een veilige zestien punten.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Lekker slim… Zet ik het in het verkeerde topic neer. Dit moest natuurlijk in het Landstede basketbaltopic staan.

    Als het in het onderwijs belangrijker is om kwantumkorting te krijgen dan om kwaliteit te leveren, verwacht ik dat de sportploegen ook allemaal met dezelfde ballen (met kwantumkorting) spelen. 😉


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.