Zwolle middelpunt landelijke natuurwerkdag

Zwolle – De knotwilgen bij de Zwolse zorgboerderij Molenzicht zijn afgelopen zaterdag gekortwiekt door vrijwilligers die hulp kregen van ChristenUnie-kamerlid Esmé Wiegman en Arno Willems, directeur van landschapsbeheer Nederland.

natuurwerkdag_jp.jpg
Eigen foto

Zwolle was uitgekozen als landelijk startpunt voor de jaarlijkse natuurwerkdag waaraan zaterdag ruim 11.000 vrijwilligers meededen. Niet eerder waren er op een landelijke landschapsdag zoveel mensen actief om de natuur ‘een opknapbeurt’ te geven. De vrijwilligers richten zich met name op boomsingels, houtwallen en andere kleinschalige landschapselementen. Rondom Zwolle waren op verschillende plekken vrijwilligers bezig met zagen en snoeien om de natuur mooier te maken. Esmé Wiegman – net terug van een werkreis naar Armenië – deed mee bij de A Rocha-werkgroep in Zwolle. Dat was voor Arno Willems – directeur van Landschapsbeheer Nederland – reden om in Zwolle de landelijke aftrap te doen van de natuurwerkdag. Willems bewerkte samen met het kamerlid een aantal knotwilgen bij zorgboerderij Molenzicht.

"De combinatie van zorg voor de natuur en zorg voor de medemens spreekt me heel sterk aan", zei Wiegman. Bij Molenzicht is een rij knotwilgen gekort en is een bomensingel uitgedund. Behalve Esmé Wiegman en Arno Willems waren er twintig vrijwilligers uit kerken aan de slag.
De christelijke A Rocha-werkgroep activeert met name kerkelijke Zwollenaren om oog te hebben voor de schepping. De werkgroep organiseert met regelmaat verwonderwandelingen en klussen in de natuur. Ook is er maandelijks een kinderactiviteit.
Artikel delen: