Samen wordt De Huiskamer van Zwolle

Zwolle – Het oude postkantoor aan de Nieuwe Markt in Zwolle krijgt binnenkort een multifunctionele bestemming. Onder één dak samenspelen, samenwerken, samenzijn, samenleren en samendoen waarbij de maatschappelijke en culturele normen en waarden, visie op duurzaamheid en economische belangen samenvallen onder de naam Samen.

Samen is een maatschappelijk cultureel verantwoord bedrijf waarbij duurzaamheid terugkomt in het spelen, eten en werken. De diensten en producten zijn: · Kortdurende kinderoppas · Restaurant voor een gezonde lunch of een betaalbare warme maaltijd met producten uit deze streek · Gezelligheid, warmte, elkaar ontmoeten · Kopje koffie of thee drinken · Informatie bieden . Verhuur van ruimtes voor cursussen, workshops en feesten · Werkervaringsplaatsen en stageplaatsen bieden Samen is niet alleen een bezoek waard vanwege zijn unieke locatie in het oude postkantoor, maar ook door de aangeboden diensten.

Achterin de Huiskamer is er een workshop ruimte, “De Werkkamer” waar de mogelijkheid is om cursussen te verzorgen voor diverse doelgroepen met als doel balans brengen in het leven, je staande houden in de samenleving, opvoeding, persoonlijke groei, nieuwe inzichten etc. Binnen Samen is er specifiek ruimte gecreëerd voor stage- en werkervaringsplaatsen voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

De gehele inrichting van Samen straalt de sfeer uit van huiselijkheid door het gebruik van diverse serviezen, kleuren en meubels met “een verleden”. Daarnaast zal Samen gaan fungeren als showroom voor meubels gemaakt van steigerpijpen die ook direct te koop zijn in kant en klare pakketten. Naast het creëren van werkplekken wil Samen ook aan scholen als bijvoorbeeld het Cibap en Artez mogelijkheden bieden voor het uitvoeren van projecten , letterlijk een podium bieden aan kunstenaars, vormgevers en muzikanten. Door de unieke aanpak en het totaalconcept is Samen ervan overtuigd dat mensen voor Samen zullen kiezen als zij in de stad zijn en zij zullen ook speciaal naar Samen toe komen om van onze diensten gebruik te maken.

Bij Samen hoort een indoor speelplek, “De Speelkamer”. Hier kunnen (groot) ouders hun kinderen onder het toeziend oog van gekwalificeerd personeel maximaal twee uur laten spelen. Het is een aparte ruimte naar het idee van een Smaland bij Ikea. Tegen een redelijke vergoeding kunnen ouders/verzorgers even de stad Zwolle in, naar de kapper of even bijpraten terwijl de kinderen zinvol worden bezig gehouden of even lekker kunnen spelen. (Groot)ouders die elders in het pand een hapje of drankje nuttigen of een workshop volgen kunnen ook hun kind bij ons laten spelen.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. DeltaWonen vroeg een jaar geleden ondernemers een duurzaam idee voor de invulling van het oude Postkantoorgebouw in te sturen. Het idee Samen van Daniëlle Steen en Ruby Blom werd als beste idee gezien en wordt uitgevoerd. Daarvoor is vorige week een contract getekend.


  ⚠️ Meld

 2. Ja wie betaald samen werd er al gevraagd maar ik vraag mij ook af als er mensen op af komen van buiten de stad waar ze moeten parkeren.De gemeente maakt de stad autoluw maar er worden binnen de grachten van alles georganiseerd en gecreëerd .Maar om datgene te bereiken is het moeilijk vooral voor mensen met een handicap. Steeds meer mensen gaan naar steden buiten Zwolle toe omdat daar de parkeergelegenheden veel centraler in de centrum liggen.Kijk maar in Apeldoorn je komt uit de parkeergarage en staat in het centrum


  ⚠️ Meld

 3. Pieters, binnen de stadsgracht liggen 3 parkeergarages. Net buiten de stadsgracht 2 parkeerterreinen en nog een grote parkeergarage.
  Daarnaast rijden er aan de zowel oost- en westkant veel bussen.


  ⚠️ Meld

 4. Pieters, zeer veel mensen kunnen gewoon op de fiets/lopend/met het OV naar het stad. Voor die (vaak luie) mensen die perse met de auto willen zijn er meerdere parkeergarages binnen en buiten de gracht.

  Oh, en je opmerking over Apeldoorn vind ik vreemd, aangezien Apeldoorn geen aanwijsbaar centrum heeft zoals Zwolle.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.