SWZ schenkt gebruikte keukens aan Cuba

Zwolle – Woningstichting SWZ schenkt gebruikte wastafels en keukens aan SHHA*. De gebruikte middelen zijn afkomstig uit een renovatie van woningen. Op verzoek van SWZ is Strukton Bouw & Onderhoud bereid gevonden om de sloop van de wastafels en keukens dusdanig uit te voeren, dat het materiaal geschikt is voor hergebruik. De wastafels en keukens worden opgeslagen in een loods van Strukton (Baileystraat 7a) totdat deze worden verzonden.

Directeur Eddy Veenstra overhandigt op donderdag 10 november om 17.30 uur symbolisch, aan de heren Assink (voorzitter SHHA) en Rietberg een wastafel. Daarna zullen de wastafels en keukens verscheept worden naar Cuba waar ze worden ingezet voor een bejaardencentrum in Cuba. De arme bevolking van Cuba heeft steeds meer directe hulp nodig. Daarvoor zorgt onder meer de Stichting Humanitaire Hulp Antillen (SHHA) Raalte. De SHHA is een a-religieuze, non-politieke organisatie en bestaat sinds 1994. Sinds vele jaren worden bouwactiviteiten ontplooid in ziekenhuizen, scholen en een bejaardencentrum, alsmede worden nieuwe / gerenoveerde ziekenhuis-verpleegafdelingen van equipement, bedden en allerlei andere benodigdheden voorzien. De SHHA bestaat dankzij de vele genereuze donaties van zowel geldelijke middelen en goederen in natura door bedrijven, particulieren en officiële instanties.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Geeft een dubbel gevoel dit initiatief. Enerzijds idd geweldig dat SWZ het materiaal niet gewoon afvoert maar laat hergebruiken in Cuba. Anderzijds schrijnend dat wat nog wel goed en bruikbaar is, voor ons (verwende Nederlanders) kennelijk niet goed genoeg meer is.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.