Marathon Zwolle start inschrijving

Zwolle – De datum 11 november 2011 de “Dag van de Duurzaamheid” is voor Stichting Duurzame Marathon Zwolle het moment om de inschrijving voor de marathon 30 september 2012 te openen. Dit toont de verbinding met het thema duurzaamheid waar de Stichting Duurzame Marathon voor staat. De inschrijving gaat om exact 11.11 uur van start.

routemarathonzwolle.jpg
Route Marathon Zwolle

Voor de gevorderde (wedstrijd) duurloper is de hele marathon met een afstand van 42,195 km. en wordt, als één van de weinige organisaties in Nederland, ook de duo-marathon in estafette 2 x ca. 21,1 km. aangeboden. Voor de beginnende loper is de quatro-marathon in estafette 4 x ca. 10,5 km. opgenomen. Zowel vrouwelijke, mannelijke als gemengde teams kunnen zich inschrijven. Bij de inschrijving komt de deelnemer ook gelijk in aanraking met de eerste duurzame aspecten van de marathon. Naast een eco bewust hardloop t-shirt kan de deelnemer kiezen voor het ebook of exemplaar “Duurzaam Denken Doen”, een inspiratieboek voor onze gezamenlijke toekomst.

Businessrun voor organisaties

Aan organisaties en bedrijven is ook gedacht. De businessrun wordt als bedrijvencompetitie in de vorm van de quatro-marathon opgenomen. Bij een team, dat bestaat uit vier collega’s, wordt de organisatie vermeld op het startnummer en krijgt ieder team o.a. een Vipbehandeling in het FC Zwolle Stadion.

Het parcours duurzaam door IJsseldelta

Het geheel verharde en verkeersvrije parcours is door de schitterende, groene IJsseldelta.

Het parcours start in het FC Zwolle stadion en loopt door de weidse IJsseldelta via de Hanzegemeenten Zwolle, Kampen en Hattem. De deelnemers finishen ook in het FC Zwolle stadion. Het officieel certificeren van de afstand door de Atletiekunie betekent dat marathonlopers de zekerheid geboden wordt dat de afstand correct is en als officiële wedstrijd te boek staat. Zie voor afbeelding de route -lijn -door de IJsseldelta (wijzigingen voorbehouden).

Verantwoord sporten

Naast de verbinding met duurzaamheid heeft de organisatie het doel de topsporter en de breedte sporter te bereiken. Door de organiserende partners worden tevens loopclinics, waarbij de samenwerking met de Atletiekunie wordt gezocht, georganiseerd. Het doel is op een gezonde en verantwoorde wijze meer te bewegen en te komen tot een optimale gezondheid en sportprestatie voor iedereen op zijn manier. Deelnemen aan de businessclinic en trainen voor de businessrun draagt bij aan een goede, sportieve sfeer in de eigen organisatie. Een gezamenlijke prestatie verbetert de onderlinge collegiale betrokkenheid met gezond werknemerschap, actieve en energieke werknemers als resultaat. De organisatie laat de duurzame samenhang in de regio zien, waardoor een nieuw duurzaam netwerk tot bloei kan komen.

Inschrijving 11 november

De eerste editie van de Marathon Zwolle op 30 september 2012, samen duurzaam door de IJsseldelta, mag je niet missen! Doe mee en ga op 11-11-11 vanaf 11.11 uur voor de inschrijving naar www.marathonzwolle.nl of www.inschrijven.nl.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Zeer jammer dat de nieuwe marathon niet door de binnenstad komt, zoals de Halve Marathon, maar alleen langs het Ter Pelkwijkpark komt. Dat maakt het verschil tussen een A of nu een B (of C) marathon. Gemiste kans of slecht onderhandelt??!?


  ⚠️ Meld

 2. Gemiste kans of slecht onderhandelt?? Geen van beide, het is een keuze die je maakt. Geen kopie van een overvolle halve marathon van Zwolle. Wat heeft de binnenstad te bieden op een zondag in september? Niet veel meer als het prachtige buitengebied in en rond Zwolle, Kampen en Hattem. Geen kopie van alle stadmarathons die er zijn, maar gewoon een eigen identiteit. Marathon Zwolle, duurzaam door de IJsseldelta. Wel jammer, dat Zwolluh niet op persoonlijke titel een reactie op dit forum geeft. Groet J@N 🙂


  ⚠️ Meld

 3. Wat heeft de binnenstad te bieden op een zondag in september?

  Pardon? zwolluh heeft helemaal gelijk.

  Dekker komt waarschijnlijk niet uit Zwolle of kent onze mooie binnenstad niet. Hij lijkt me ook niet de beslisser, want zo’n podium als het Zwolse centrum, juist als het rustig is, laat je niet liggen. Kom op zeg >:(


  ⚠️ Meld

 4. Een marathon voor de 1e keer organiseren en alles maar dan ook alles er in stoppen. Hele marathon, verschillende estafettevormen, 1e km’s door de binnenstad, middenstuk door een werkelijk schitterend loopgebied, en moeilijkste km’s en finish weer door de stad heen. je moet het maar voor elkaar krijgen. Ik deel de kritiek dan ook niet. Stadsmarathons zijn er al genoeg. Ik denk dat degenen die het vergelijk met de halve marathon trekken nog nooit buiten Zwolle hebben gelopen en dus ook niet kunnen weten hoe waanzinnig mooi het daar is. Ik zeg: een dikke pluim voor de organisatie. Loop ze!


  ⚠️ Meld

 5. Helemaal mee eens Kees. Dit wordt een prachtige editie van de hele marathon van Zwolle. Het parcours loopt langs mooie gebieden die ons Overijssel rijk is. Dit weekend op Terschelling gelopen, ook door de natuur. Een stadsmarathon heeft z’n charme, maar lopen in de natuur is minstens zo mooi!! Van mijn kant uit: OOK EEN DIKKE PLUIM VOOR DE ORGANISATIE!! Sportieve groet, Bas


  ⚠️ Meld

 6. Volgens mij zijn zwolluh en KvDijk geen hardlopers. Als wilt lopen ga je niet de stad in maar de natuur in, rust, ontspanning, concentratie en zeker de frisse lucht is belangrijk, vind ik. En 3 keer de zelfde ronde in een stad is ook niet alles. Complimenten voor de organisatie om toch zo’n mooi parcours te maken.


  ⚠️ Meld

 7. Ik vind het juist prachtig verdeeld nu: in juni de halve door gezellige en sfeervolle binnenstad en in het najaar door de prachtige natuur van de IJseldelta én prachtplaatsen als Zalk Hattem en Kampen. Helemaal goed toch? 😉 Niet klagen maar lopen!


  ⚠️ Meld

 8. ik ben geen Zwollenaar, kom helemaal niet uit de buurt maar het parcours spreek mij aan. Ik houd wel van de wijdse natuur, IJsseldelta is wel mooi, heb daar al een paar keer door heen mogen lopen. Ik ben heel benieuwd en wil deze marathon zeker niet missen. 11-11-11 om 11:11 uur zit ik klaar 😉


  ⚠️ Meld

 9. De route en de timing, daar is niets mis mee toch? Petje af zelfs. Het parcours gaat trouwens ook niet door Kampen, Zalk of Hattem. Dat is een vertekend beeld. Het landschap komt vooral in beeld. Niets mis mee, maar je mist daarmee wel een prachtig decor als onze historische stad. Kijk maar op het routekaartje hierboven.
  Dat de marathon op die zondag niet door de binnenstad gaat blijf ik een gemiste kans vinden. Dekker kan dan mooi lullen, maar heeft wel een gigantische publiekstrekker gemist op deze manier. Wat te denken van andere partijen die een graantje mee konden pikken als b.v. de horeca. Tribunes, straattheater, muziek enz. Wat als ons mooie centrum mooi in beeld wordt gebracht op de nationale televisie. Mooie exposure voor de stad Zwolle en zijn trotse bewoners. Minder kans dat ze nu gaan komen met de finish in de sfeerloze betonnen bak dat FC Zwolle heet.
  Zeg dan gewoon dat de gemeente het niet wilde hebben dat de route door de stad zou gaan.
  Ik baal er gewoon van dat mijn mooie stad niet optimaal in the picture gaat komen en ik geen feestje op de Grote Markt kan vieren.


  ⚠️ Meld

 10. Een marathon door de IJsseldelta,met plaatsen als Kampen en Hattem.Ik zeg doen,er zijn in Nederland niet veel van zulke mooie marathons.Als je een stadsmarathon wilt lopen moet je naar Amsterdam,Rotterdam of Eindhoven.Zwolsemarathon helemaal top.Tot ziens op 30 September 2012!!


  ⚠️ Meld

 11. 30 september ben ik er ook bij! Ik wens de organisatie verder heel veel succes met de voorbereidingen. Mooi initiatief en de binnenstad passeer ik na afloop wel voor een welverdiend biertje.


  ⚠️ Meld

 12. KvDijk, Dekker is geboren en getogen in Zwolle. Spreekt plat Zwols, heeft zeker een oog voor onze mooie (binnen)stad. Zit in de organisatie van de Marathon Zwolle, is mede-verantwoordelijk voor dit parkoers en denkt daarmee een mooi evenement voor Zwolle e.o. op de kaart te kunnen zetten. Als u en Zwolluh een feestje willen vieren kan ik het Zwols Halve Marathon Spektakel van harte aanbevelen. Natuurlijk hebben ook wij het centrum in beeld gehad, maar ons nu af te schilderen als een B of C marathon!!! Wij hebben andere gedachten bij een mooie marathon. We zullen het volgend jaar zien. KvDijk, in ieder geval bedankt voor uw wellicht goed bedoelde reactie, groet J@N


  ⚠️ Meld

 13. Hoezo moet hij door de stad?? Juni hebben we de halve, mag je zelf 3(!) rondjes binnenstad doen. Er zijn genoeg stadmarathons. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat deze route prachtig is. Train er regelmatig op verschillende stukken, alleen danwel met loopvrienden die hier ook al hebben gereageerd. Verandering wordt waarschijnlijk niet gewaardeerd (vooral uit commercieël oogpunt). Maar gelukkig zijn er ook nog lopers die juist kunnen genieten van de mooie omgeving. Ook van mij, een pluim voor de organisatie. Met sportieve groet & loopse. Daniël


  ⚠️ Meld

 14. Het parcours is ontzettend vlak en heel langgerekt. Dit zou best wel eens een heel snelle marathon kunnen zijn. Sneller dan een bochtig en krap stadsparcours. Een PR lopen is voor wedstrijdlopers vaak belangrijker dan de een leuke finishentourage is een binnenstad.


  ⚠️ Meld

 15. laten we het houden op een c-marathon dan kan het daarna alleen maar beter.
  je gaat me toch niet vertellen dat er wedstrijdlopers van naam naar Zwolle gaan komen toch?
  dat de tocht niet door het centrum gaat is inderdaad wel heel erg raar en vervelend.
  het krijgt dan het beeld van de urk-zwolle loop waar geen bezoeker langs de route stond.
  en dan nog een eco-marathon ook nog. dat klinkt ook al gelijk zo surrogaat.
  ik wens ze wel het beste:D


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.