Bestuurders presenteren ‘symbolen van vrijheid’

Tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei 2007 presenteren leden van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten een bijzondere tentoonstelling onder de naam ‘Overijsselse symbolen van vrijheid’.

Door middel van grote posters op de glazen brug van het Provinciehuis laten de Overijsselse politici zien wat vrijheid voor hen betekent. De brug vormt de letterlijke toegangsweg tot het festivalterrein achter het Provinciehuis aan de Luttenbergstraat in Zwolle. Vorig jaar trok het festival 120.000 bezoekers.’Overijsselse symbolen van vrijheid’ wordt een kleurrijke expositie die allerlei persoonlijke gedachten over vrijheid verbeeldt. Fotografen Job Boersma en Hans Smit legden de beelden die Overijsselse politici bij vrijheid hebben in foto’s vast.

Kersverse Statenleden werden amper een paar weken na hun installatie al voor een grote uitdaging gesteld. Ze moesten voor zichzelf in woord en beeld vaststellen wat het begrip vrijheid voor hen betekent. Een moeilijke opgave, die de Statenleden met veel enthousiasme oppakten. De opdracht leidde uiteindelijk tot een serie prachtige en kleurrijke beelden. Deze beelden worden op panelen langs het voetgangerspad richting het festivalterrein van begeleidende teksten voorzien. De beelden en teksten worden ook in een boekje uitgebracht.

Het thema van het Bevrijdingsfestival is dit jaar ‘Een goed gesprek’. Met de tentoonstelling ‘Overijsselse symbolen van vrijheid’ worden de bezoekers uitgedaagd om met elkaar het gesprek aan te gaan over de betekenis van vrijheid. De Provincie Overijssel laat zich op deze manier zien tijdens het Bevrijdingsfestival en levert ook financieel een bijdrage aan dit kleurrijke gebeuren.

Kijk voor een impressie van de tentoonstelling op http://provincie.overijssel.nl/5mei

Artikel delen:

Reageer