Echtpaar Scholtens-Velzing 65 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Scholtens-Velzing zijn op maandag 7 november 65-jaar getrouwd. Wethouder Nelleke Vedelaar bezocht het echtpaar in de Rivierenhof om hen te feliciteren. Als cadeau kreeg het stel een aantal VVV-bonnen.

07-11-2011_echtpaar_scholtens-velzing_65jr_gehuwd_3.jpg

De heer Hendrik (Henk) Scholtens is geboren op 22 juli 1921 in Zwolle en mevrouw Lammechje (Lammie) Scholtens-Velzing op 14 juli 1922 in Oranjedorp (bij Emmen). De heer Scholtens is op z’n elfde jaar met het gezin van Zwolle naar Emmen verhuisd. Zijn vader had samen met zijn oom een grossierderij in zoetwaren in de Tuinstraat in Zwolle (waar nu de bindacademie De Mosterdfabriek is gevestigd). Toen dat bedrijf niet meer genoeg opleverde voor twee gezinnen startte zijn vader een eigen grossierderij in Emmen. De vader van mevrouw Scholtens was smid in Oranjedorp. De heer en mevrouw Scholtens hebben elkaar ontmoet via de catechisatie en het zangkoor van de gereformeerde kerk in Emmen. De heer Scholtens is in de oorlog langdurig ondergedoken geweest. Ze zijn getrouwd op 7 november 1946 in Emmen, nadat ze in die schaarse tijden veelal op bonnen huisraad, serviesgoed, bestek e.d. bij elkaar hadden verzameld. Na hun trouwen vestigden ze zich in Groningen. Het echtpaar Scholtens heeft zes kinderen gekregen, vijf zonen en één dochter. Ze hebben negen kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

07-11-2011_echtpaar_scholtens-velzing_65jr_gehuwd_1.jpg

07-11-2011_echtpaar_scholtens-velzing_65jr_gehuwd_2.jpg

De heer Scholtens is zijn werkzame leven begonnen op zijn dertiende jaar bij zijn vader in de zaak. Tijdens de oorlog heeft hij een aantal boekhouddiploma’s behaald. In Groningen werkte hij als administrateur van de zending van de gereformeerde kerken in Nederland. Naast deze baan studeerde hij voor de onderwijsbevoegdheid Boekhouden/ Administratie en gaf hij les aan de handelsavondschool. In 1969 stapte hij over naar het dagonderwijs. Tot zijn pensionering was hij docent Administratie, eerst in Hoogeveen en later in Zwolle aan De Factoor, een rechtsvoorganger van ROC Landstede.

Mevrouw Scholtens is vanaf haar huwelijksdag een vaardige huisvrouw en een zorgzame moeder. Ze managede haar gezin met veel liefde, gezond verstand en inzet. Ze ziet nu samen met haar man, nog steeds kans haar huishouden uitstekend te regelen en ze verliest nooit de aandacht voor haar kinderen, klein- en achterklein-kinderen. Ze heeft tot op hoge leeftijd vrijwilligerswerk gedaan voor het Rode Kruis en eigenlijk doet ze dat nog steeds in de handwerkclub in de Rivierenhof.

De heer en mevrouw Scholtens zijn beiden actief geweest in de gereformeerde kerk, eerst in Groningen en later in Zwolle. Ze waren allebei kerkenraadslid, mevrouw aan de pastorale kant, meneer meer bestuurlijk. Daarnaast was de heer Scholtens actief voor het CDA in Zwolle. Tot op dit moment speelt de heer Scholtens een rol in de Vereniging van Eigenaren van de Zijpehof, het appartementencomplex van de Rivierenhof. De hobby’s van mevrouw liggen op het gebied van handwerken en quilten, mijn vader houdt zich graag bezig met genealogie.

Het echtpaar heeft veel gereisd, in Europa, Israël en Canada (familiebezoek).

Voor en na de Wende hebben ze veel bezoeken gebracht aan Oost-Duitsland.

Ze zijn lichamelijk en geestelijk goed gezond. Het rijbewijs van de heer Scholtens is kortgeleden weer voor 5 jaar verlengd en ze rijden met z’n beiden zonder problemen door het land. De heer Scholtens is vaardig met de computer. Mevrouw loopt met een stok en het gehoor van meneer laat hem soms hinderlijk in de steek, maar gezien hun hoge leeftijd klagen ze niet. De heer en mevrouw Scholtens zijn opgewekte, nuchtere mensen die genieten van elkaar en van het leven dat hen gegeven is.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.