ZBC maakt gehakt van Hoogeveen

Zwolle – De badmintonners van ZBC heeft zondag gehakt gemaakt van de hekkensluiter van de Vierde Divisie afdeling 1. De Zwolsche won met 0-8 en gaf niet eens één enkele game weg. Paul Veeger en Johan Roelofs openden het duel met hekkensluiter Smash. In twee games wonnen ze van Maurice Kortenhoeven en Harold Wassink (16-21 en 19-21).

In het damesdubbel walsten Corneel Tan en Vanja Veeger over de thuisploeg heen. De eerste game werd 8-21. De tweede game eindigde in een opgave: Margreet Kiewiet liep een enkelblessure op, waardoor Smash de tweede game en het duel op moest geven. De regels schrijven officieel voor dat een opstelling na aanvang van een duel niet meer aangepast mag worden. Dat zou eigenlijk betekenen dat Smash de andere twee damespartijen van Kiewiet niet meer mocht spelen. Na overleg tussen beide teams werd snel duidelijk dat het plezier van het spelen belangrijker was dan het daadwerkelijke resultaat. Smash mocht een invaller opstellen, die ternauwernood geregeld kon worden. Agaathe van Amerongen, de invalster, kon de resultaten van haar club echter niet keren. Voordat Van Amongen in actie mocht komen was het eerst de beurt aan Paul Veeger om de eerste herenenkel te spelen. Hij won de eerste game met 21-16. Daarna kwam hij in de tweede game met 11-16 achter te staan. “Ik dacht, ik laat deze game maar lopen,” vertelt Veeger achteraf. “Maar toen ik een keer kort serveerde sloeg hij de shuttle uit, vervolgens deed ik dat nog een keer. Hij sloeg weer uit. Toen was hij de draad helemaal kwijt.” Veeger liet geen punt meer lopen en won met 21-16. Johan Roelofs, de tweede heer van ZBC 1, maakte het nog wel even spannend. Hij won zijn eerste game in de single nipt met 21-23. Daarna vierde Roelofs hoogtij: de tweede game won hij met 9-21.

Ook Vanja Veeger had geen boodschap aan het opponente in de single: 21-9 en 21-7. Corneel Tan versloeg vervolgens eenvoudig invalster Van Amerongen met 21-8 en 21-12. Toen ook de gemengddubbels zonder verlies van games naar de Zwolse bezoekers gingen, was de 0-8 een feit. ZBC mocht huiswaarts met een maximaal resultaat.

Door deze overwinning, de vijfde op rij, nestelt ZBC zich in de bovenste regionen van de ranglijst. Momenteel staat ZBC op plek nummer 2, met 38 punten uit 8 wedstrijden. Eerste staat Leeuwarden met evenveel punten, maar een duel minder gespeeld. De missie voor dit seizoen, lijfsbehoud in de Vierde Divisie lijkt allerszins haalbaar.

Artikel delen: