Waarschuwingschot bij inbraak aan Van Rhemenmarke

Zwolle – Na een inbraakpoging in een woning aan de Van Rhemenmarke is maandagmorgen 7 november, rond 11.15 uur op de Van Heerdtmarke een waarschuwingschot gelost toen de twee inbrekers er vandoor gingen. Eén van hen, een 19-jarige man uit Zwolle, kon worden aangehouden.

Een tweede, nog onbekende man zag kans om er vandoor te gaan. De man had lang krullend haar en droeg een zwarte jas. Lange tijd werd de omgeving nog uitgekamd om hem te vinden, echter zonder resultaat. Ook is er een Burgernetactie in werking getreden, waarbij naar zo’n kleine 350 aangemelde mensen in Zwolle en omgeving een voicemailbericht werd gestuurd. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze diefstal wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeten aan Bel M. via 0800-7000. De aangehouden Zwollenaar is ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Mooi dat er in ieder geval één gepakt is. Dan zal zijn vriendje ook wel snel in de kraag gegrepen kunnen worden.

  Pfff….gewoon overdag inbreken >:(


  ⚠️ Meld

 2. Ook aangesloten bij burgernet, maar heb geen berichtje ontvangen…. Heb de schoten wel gehoord, dus de afstand was klein genoeg om mij ook te informeren lijkt mij…8)


  ⚠️ Meld

 3. Ik weet niet precies hoe het wettelijk gezien zit, maar hier in Nederland hebben mensen het idee dat een agent alleen maar mag schieten als ze zelf in levensgevaar zijn.

  Wat mij betreft mogen ze bij vluchtende inbrekers (en vergelijkbare zaken) een waarschuwingsschot doen en daarna gewoon gericht op de knieën oid schieten. Dat is het risico van het vak!

  Kijk, dat in Nederland iedere agent die een schot lost aangeklaagd wordt, de publieke opinie over zich heen krijgt en vervolgens als een wrak met een trauma achterblijft is een ander verhaal! Helaas is dat de realiteit!

  Maar er is hier vast wel iemand die weet wanneer agenten mogen schieten.


  ⚠️ Meld

 4. Plantje: ‘Pfff. Gewoon overdag inbreken.’
  Het inbrekersgilde is ook al niet meer wat het geweest is.
  Te lui om ’s nachts te werken.


  ⚠️ Meld

 5. ok, iedereen heeft hier wel een mening over, maar hoe is het wettelijk vast gelegd?
  Daarnaast vind ik dat de politie met haar geweldsmonopoly genoeg ruimte heeft om dit geweld toe te passen wanneer dit in een uiterst geval nodig is en dat dit regelmatig getoetst/getest moet worden(schietvaardigheden, conflicthantering etc).


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.