Tim Knol naar Hedon

Zwolle – Critici sloten hem in de armen, hij won een Edison en scoorde twee Megahits. In korte tijd raakte heel Nederland bekend met de sympathieke singer/songwriter Tim Knol. Met de liedjes van zijn tweede album Days speelde hij deze zomer alle grote festivals plat, waaronder Pinkpop. Donderdag 17 november geeft Tim Knol met zijn band een optreden in Zwols poppodium Hedon.

Met Days levert Tim Knol een eigenzinnige en waardige opvolger van zijn debuut waarop blijkt dat Tim enorm gegroeid is als muzikant en liedjesschrijver. Waar Tim’s inspiratie voor zijn debuutalbum veelal voortkwam uit de platenkast van zijn vader, heeft hij vorig jaar meer naar zijn eigen iPod geluisterd. En dat is te horen. Van het uitgelaten, haast Britpopachtige Shallow Water tot het venijnige Lies. Of neem Years, het rijk gearrangeerde middelpunt van de plaat. "Ik ben nog steeds ontzettend trots op mijn debuutalbum, maar ik wilde mezelf niet herhalen. Ik wilde dit keer een gelaagdere plaat maken, waarop mijn band een grote rol speelt," aldus Tim.

Tangarine

Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. De mannen hebben inmiddels al vier studioalbums op hun naam staan welke gekenmerkt worden door een warme folksound, met duidelijk hoorbare invloeden van Bob Dylan, Simon Garfunkel en Neil Young.

 

TIM KNOL

Support: TANGARINE

 

Locatie: Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer: Donderdag 17 november

Open: 20:00 uur

Aanvang: 21:00 uur

Entree: € 15,00 (excl. € 1,- servicekosten)

 

Kaarten zijn te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen: