Thema-avond autorijden na een beroerte

Zwolle – Steunpunt Informele Zorg organiseert 28 november een thema-avond over autorijden na een beroerte. Mensen die door een beroerte zijn getroffen hebben hier namelijk vaak vragen over, net als hun familie en andere naastbetrokkenen.

De avond is voorbereid in samenwerking met Transmurale Stroke Service Zwolle en omgeving. Gastsprekers op deze avond zijn een neuroloog van de Isala Klinieken, een medisch adviseur en een deskundige op het gebied van praktische rijgeschiktheid van het CBR. De neuroloog vertelt onder meer iets over de kenmerken en gevolgen van een hersenbloeding, een herseninfarct en een TIA. Tijdens de bijeenkomst worden bovendien diverse vragen behandeld. Waarom moet de ene patiënt wel een keuring ondergaan om te bepalen of hij auto mag blijven rijden en de ander niet? Waaruit bestaat de keuring? Welke richtlijnen worden gehanteerd met betrekking tot de rijgeschiktheid na een beroerte? En hoe zit het juridisch – wanneer iemand niet mag autorijden, maar toch achter het stuur stapt en een ongeluk veroorzaakt?

De bijeenkomst, die in zalencentrum Urbana wordt gehouden, begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan tot 21 november bij Steunpunt Informele Zorg, onderdeel van Vrijwilligerscentrale Zwolle: (038) 422 52 00 of info@informelezorgzwolle.nl.

Artikel delen: