Typhoon, Rico, Sticks en Aïrto zingen Beatloos

Zwolle – Woensdag 23 november wordt in de Statenzaal van de Zwolse Bibliotheek het nieuwe bijzondere concept Beatloos gelanceerd. Met de afwezigheid van een beat wordt er het uiterste van de artiest gevraagd met als resultaat spectaculaire Spoken Word optredens. Met o.a. hiphop-grootheden Typhoon, Rico, Sticks en Singer/Soulwriter Aïrto kent het concept zonder twijfel een grootse aftrap.

citymoves_zwolle_17_1_van_1.jpg
Typhoon

Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, staat momenteel onder contract bij het platenlabel Top Notch. Op zijn 15e begon hij zijn rapcarrière met Rudeteenz, waarin hij samen rapte met Rico van Opgezwolle en zijn broer Blaxtar. Drie jaar later maakte hij zijn solodebuut op het verzamelalbum ‘Vet verse flows’. In 2006 ging Typhoon hard aan het werk aan zijn debuutalbum, dat in 2007 is uitgekomen. Momenteel is Typhoon druk bezig met het opnemen van een nieuw album.

Sticks & Rico
Rico, Sticks en DJ/producer Delic vormden in het verleden de Nederlandse rapformatie Opgezwolle. Ze brachten Nederlandstalige hiphop en hun albums kwamen uit onder het platenlabel Top Notch. Sinds 30 november 2007 is de groep gestopt. Echter blijft het duo Rico en Sticks optreden onder de naam Opgezwolle, waar de rol van DJ en producer Delic wordt ingevuld door ART. Begin 2009 werd bekend dat Rico en Sticks samen met ART, Typhoon, Sanders en James doorgaan onder de naam Fakkelbrigade. Sticks heeft drie solo platen achter zijn naam staan, na Microphone Colossus en Fakkelteit kwam hij in juni 2010 met het album Alledaagse Waanzin. Rico heeft onlangs zijn eerste solo project gelanceerd genaamd DMT. Dit album zorgde voor een frisse wind in de Nederlandse Hip-Hop scene.

Aïrto
De 25-jarige Aïrto is vooral bekend geworden door zijn vele hits op YouTube, waar hij nu al 82.000 subscribers heeft, waarvan het overgrote deel in het buitenland. Zijn warme stem die zich op het snijvlak van soul en R&B beweegt, spreekt een breed publiek aan. Aïrto zingt alle vocals in op een zolderkamer in zijn woonplaats Zwolle en zo wordt in 2011 Mystery geboren. Dit nummer moet de doorbraak worden van Aïrto bij het Nederlandse publiek. Met Mystery wordt hij Jazz & Soultalent bij Radio 6 en Serious Talent bij Radio 3FM.
De toekomst is veelbelovend, in 2011 is Aïrto geselecteerd voor de Popronde. Zijn tweede single staat in de steigers en zijn album komt eind 2011 uit.

BEATLOOS

Line-up o.a.: TYPHOON / STICKS & RICO / AÏRTO

Locatie: Statenzaal, Bibliotheek Zwolle

Datum: Woensdag 23 november

Open:20:00

Aanvang:20:30

Entree: € 5,00

Beatloos is een evenement van VM Productions in samenwerking met Studentertainment en Bibliotheek Zwolle.

Artikel delen: