Corine den Hollander wordt Mooi Mens 2011

Zwolle – De Zwolse Corine den Hollander heeft dinsdagavond de landelijke titel Mooi Mens 2011 gewonnen. De verpleegkundige kreeg de prijs vanavond in Hilversum uit handen van televisiepersoonlijkheid Anita Witzier. Dat maakte initiatiefnemer zorgverzekeraar IZZ bekend.

cdh.jpg

Corine won de verkiezing omdat zij tijdens haar werk als oncologisch regieverpleegkundige een gat in de psychosociale begeleiding ontdekte tussen het oncologisch centrum en thuis. Ze richtte het Nazorgcentrum IntermeZZo op dat naadloos aansluit op de ziekenhuiszorg. Sinds de opening in 2010 heeft Nazorgcentrum IntermeZZo al 2.500 bezoekers ontvangen. (Ex) patiënten en hun naasten kunnen er terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact en praktische tips bijvoorbeeld over arbeidsre-integratie. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd om juist even niet met de ziekte bezig te zijn, zoals yoga en schilderen. Corine verzorgt spreekuren en begeleidingsgesprekken en geeft volgens haar team van gastvrouwen op bezielende wijze leiding aan het centrum.

Corine is mijn Mooi Mens omdat…

Corine was werkzaam als oncologisch regieverpleegkundige in de Isalaklinieken. Vanuit de afdeling groeide het verlangen om meer zorg te kunnen bieden aan mensen die de ziekte kanker hebben, én hun naasten, maar daarvoor ontbraken de middelen.

Na een aanlooptijd van ruim een jaar is in februari 2010 nazorgcentrum IntermeZZo gestart, een centrum tussen huis en ziekenhuis, om op adem te komen en op allerlei manieren (weer) invulling te geven aan het leven.

Het centrum is alle werkdagen geopend, van 10-16 uur, en Corine geeft hier op zeer bezielende wijze leiding aan.

Er zijn ruim 25 (vrijwillige) gastvrouwen die door haar worden gemotiveerd, gesprekken met gasten, grote kennis van zaken waar het de medische kant van behandeling of gevolgen daarvan betreft, maar ook de sponsoring en financiering (volledig afhankelijk van giften) heeft zij het afgelopen jaar weten te organiseren.

Hoewel een deel van de werkzaamheden die zij momenteel uitvoert absoluut niet in haar vakgebied liggen, geeft zij zich voor meer dan 100% en is er mede dankzij haar inzet een centrum ontstaan waar gasten een rustpunt vinden en zich thuis voelen.

Namens de groep van gastvrouwen meld ik Corine graag aan als Mooi Mens, zo hebben wij haar in het afgelopen jaar al mogen leren kennen.

Aangemeld door: Joke de Haan

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.